Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

'Najveći uspjeh župana Čačića kupnja dvorca, balona i šatora'

Narodnjaci Varaždinske županije prozivaju župana Čačića zbog ucjena i zastrašivanja. Pozivaju ga da novac iz proračuna koristi za razvoj obrazovanja, uređenje i opremanje škola i vrtića

Foto: Marko Jurinec/Pixsell, Patrik Macek/Pixsell
10 komentara

HNS Varaždinske županije ogorčen je ponašanjem župana Radimira Čačića za kojeg smatra da svoje ovlasti koristi za ucjene, zastrašivanja i ultimatume te da je prešao sve granice jer direktno ugrožava sigurnost svih građana Varaždinske županije.

- Na prošlom sastanku s načelnicima i gradonačelnicima, Čačić se poslužio najnižom vrstom političkog utjecaja. Uvjetovao je da oni gradovi i općine koji financijski ne podupru NK Varaždin, ostaju bez sredstava ŽUC-a. Izostanak ŽUC-ovog sufinanciranja uređenja županijskih i lokalnih cesta, te sanacija klizišta, direktno ugrožava sigurnost ljudskih života. HNS osuđuje takvu zlouporabu političkih ovlasti i pozivamo župana Čačića da preuzme odgovornost i okani se politikantstva, a u ovom slučaju i nemorala, jer ugrožavanje ljudskih života nema cijenu. HNS smatra da NK Varteks zaslužuje financijsku pomoć, te ćemo poduprijeti svaku inicijativu u tom smjeru ali pod uvjetom da je transparentna. Zastrašivanje načelnika i gradonačelnika, pri tom se pozivajući na mrkvu i batinu, previše je čak i Čačića kojem je u ovom mandatu najveći uspjeh kupnja dvorca, balona i šatora. HNS smatra da grad ili općina mogu sukladno Zakonu o sportu samostalno i na transparentan način donijeti odluku o donaciji  NK Varteks neovisno o županu - rekao je Alen Leverić, predsjednik ŽO HNS-a Varaždinske županije, te u ime stranke pozvao župana da ubuduće novac iz proračuna umjesto za dvorce i balone koristi za razvoj obrazovanja, uređenje i opremanje škola i vrtića, za podizanje kvalitete života građana, te da se okani ucjena i zlouporabe političkog utjecaja.  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message