Obavijesti

News

Komentari 125

Ovako izgleda vožnja kroz novi rotor: 'Bit će sigurniji za sve...'

Ovako izgleda vožnja kroz novi rotor: 'Bit će sigurniji za sve...'
16

Sve pristupne ceste bile su od sinoć zatvorene kako bi do 7 ujutro radnici mogli pomaknuti svu signalizaciju i semafore koji su regulirali promet na prilaznim cestama

VIDEO

Nakon godinu i nešto više od mjesec dana gotova je najvažnija faza radova na remetinečkom rotoru i Zagrepčani se opet mogu voziti kroz njegov prsten, ali i kroz novoizgrađene tunele ispod rotora. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

10:00

Sve pristupne ceste bile su od sinoć zatvorene kako bi do 7 ujutro radnici mogli pomaknuti svu signalizaciju i semafore koji su regulirali promet na prilaznim cestama.

I dok je najvažniji dio rotora gotov, radovi se nastavljaju dalje kako bi se dovršila tramvajska pruga, pješačke i biciklističke staze te uredio okoliš, a to sve potrajat će najkasnije do svibnja.

- Rotor je dobar, siguran, signalizacija je dobra. Kroz tunel bi dozvoljena brzina trebala biti 60 km/h, pa čak kad je dobro vrijeme i 80 jer je on nov, moderan i nema razloga da se kroz njega vozi jako sporo. Ovo za 40 km/h je opasno jer se netko može zabiti u vas. Tuneli su napravljeni da bi promet bio protočniji. Asfalt je novi i kvalitetan i treba se voziti 70 km/h - rekao je sudski vještak za cestovni promet Goran Husinec te nadodao kako rotor nije napravljen da bi bio preopterećen kao stari. 

- Veći dio prometa treba ići kroz tunele, a na samom rotoru se treba voziti sporije i paziti na skretanja. Spominju se i semafori, ali to je dobro napravljeno. Za ovako velike kružne tokove to je utemeljeno vještačenjima da pridonosi većoj sigurnosti prometa. Što se tiče gužve one se ionako ne očekuje u velikom obujmu baš u tom krugu - pojasnio je Husinec. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Novi rotor 07:33

Sve autobusne linije koje prolaze rotorom vraćaju na svoje redovne trase kao prije početka samih radova, a autobusna linija 607 (Savski most – Sopot) nastavlja voziti do završetka radova i uspostavljanja tramvajskog prometa što se očekuje u travnju ove godine.

Vrijednost rotora je 331,7 milijuna kuna, dok je iznos bespovratnih sredstava 321 milijun kuna, od čega se 272,8 milijuna sufinanciralo iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 48,1 milijun kuna iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Iz gradske blagajne za rotor se izdvaja oko 11 milijuna kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji