Obavijesti

News

Komentari 58

Nakon 25 godina: Prihvatili Šeksovu neopozivu ostavku

Nakon 25 godina: Prihvatili  Šeksovu neopozivu ostavku
3

Politička dugovječnost sigurno otvara mnoge dileme, no Šeks je taložio iskustvo i znanje koje će, vjerujem, na najbolji način koristiti na novoj dužnosti, kaže Leko

VIDEO

Sabor je prihvatio neopozivu ostavku Vladimira Šeksa (HDZ). Nakon 25 godina u Saboru kao zastupnik odlazi na mjesto savjetnika predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za ustavno-pravna pitanja. Šeks odlazi u mirovinu, a na Pantovčaku će raditi bez naknade. 

Davorin Mlakar (HDZ) podsjetio je da je Šeks jedan od autora Božićnog Ustava, odluke Sabora o raskidu državno-pravne sveze s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ (8. listopada 1991.) te saborskog poslovnika. 

- Vladimir Šeks sigurno je jedan od ljudi koji su obilježili posljednjih 25 godina političkog života. Bez obzira iz koje političke opcije dolazili, vjerujem da smo ga svi uvažavali kao iznimnog stručnjaka – izjavio je Mlakar. 

Mlakar smatra da je Šeks zavrijedio da mu se zahvale. 

- Unatoč svim funkcijama koje obnašao posljednjih 25 godina, vjerujem da će ostati zapamćen u novijoj povijesti upravo zbog svog rada u parlamentu. U ime Kluba HDZ-a na tome mu najtoplije zahvaljujem – poručio je Davorin Mlakar. 

Šeksu nisu zapljeskali svi iz vladajuće većine

Zastupnici su zapljeskali, ali to nisu učinili svi iz vladajuće većine.

Predsjednik Sabora Josip Leko rekao je da je uvijek cijenio Šeksovu odanost nacionalnim interesima i demokratskim vrijednostima.

- Njegova politička kvaliteta može se prepoznati u mnogim zakonima, ali i Ustavu. Uvijek sam cijenio taj njegov politički refleks. Politička dugovječnost sasvim sigurno otvara mnoge dileme, no Šeks je samo taložio iskustvo i znanje koje će, vjerujem, na najbolji način koristiti na novoj dužnosti – zaključio je. 

Šeksa će u Saboru mijenjati Tugomir Kuduz koji je položio prisegu.

Šeks se nije pojavio u Saboru jer je kao izaslanik predsjednice bio na sjednici Gradskog vijeća Đakova povodom 766. rođendana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...