News

Komentari 129

Nakon bijega od policije kod Bjelovara poginuo motociklist

Nakon bijega od policije kod Bjelovara poginuo motociklist

Presretači su jučer poslijepodne pokušali zaustaviti mladića koji je Ducati vozio bez registracije i dozvole, no on je počeo bježati te su u naselju Dautan uočili motor i motociklista u jarku gdje je izletio zbog brzine

U mjestu Dautanu u četvrtak je nakon bijega od policije poginuo 28-godišnji motociklist koji je neregistrirani motocikl vozio prebrzo i bez vozačke dozvole, priopćila je danas bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava.  

Prema današnjem priopćenju bjelovarsko-bilogorske policije, do nesreće je došlo jučer u 17,20 sati tijekom županijske akcije u kojoj se nadzirala nedopuštena brzina kretanja vozila.

U mjestu Bulincu policijski službenici koji su bili u presretaču uočili su motociklista koji je prebrzo vozio Ducati bez registarske oznake. Zbog sumnje da je vozio brže nego što je dopušteno, krenuli su za njim te su ga sustigli na ulazu u Patkovac, gdje su ga koristeći se svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustavi na autobusnom ugibalištu.

Motociklist je smanjio brzinu i pokazao da se namjerava zaustaviti, a policijski službenici su, krećući se iza motociklista, skrenuli na ugibalište. No, motociklist se nije zaustavio, nego je povećao brzinu i počeo bježati kroz sporednu ulicu koja vodi prema mjestu Dautanu. S obzirom na gust promet na glavnoj cesti, policijski službenici nisu mogli odmah krenuti za njim te su ga prestali pratiti.

Nastavili su nadzirati vožnju kroz Dautan te su, usporivši vožnju zbog drugog vozila, u jarku uočili motor i motociklista. Obavijestili su operativno dežurstvo Policijske uprave i hitnu medicinsku pomoć. 

Očevidom je utvrđeno da je 28-godišnjak oko 17,30 sati kroz Dautan upravljao Ducatijem, bez registracijskih oznaka i bez položenog vozačkog ispita „A“ kategorije te da je zbog prebrze vožnje u lijevom zavoju izgubio nadzor na motociklom i sletio u jarak, gdje je udario u betonski most i poginuo.

Poginuli 28-godišnjak prevezen je na odjel patologije bjelovarske Opće bolnice, priopćili su u petak iz bjelovarsko-bilogorske policije.

Najčitaniji članci