News

Komentari 4

Nakon incidenta sa susjedom, Barač se povlači iz utrke za gradonačelnika Dubrovnika

Nakon incidenta sa susjedom, Barač se povlači iz utrke za gradonačelnika Dubrovnika

Barač je u priopćenju za medije priznao kako je reagirao na neprimjeren način te da je taj događaj rezultat 'dugogodišnjih obiteljskih razmirica, prepunih šikaniranja, uvreda pa i prijetnji od strane bliskih osoba'

Nakon što je prijetio susjedu, u dubrovačku policiju, u subotu popodne predao se 37-godišnji Jadran Barač i najavio povlačenje iz utrke za gradonačelnika Grada Dubrovnika i neopozivu ostavku na mjesto predsjednika gradske organizacije SDP-a Dubrovnik.

Nakon Barača u policiju je stigao i susjed, koji ga je kazneno prijavio zbog prijetnje.

Barač je u priopćenju za medije priznao kako je reagirao na krajnje neprimjeren način te da je taj događaj rezultat 'dugogodišnjih obiteljskih razmirica, prepunih šikaniranja, uvreda pa i prijetnji od strane bliskih osoba'.

- Policiji sam se sam predao i priznao ono što mi se stavlja na teret. Uzimajući u vidu ozbiljnost situacije kao i funkcije koje obnašam kao javna osoba, a vjerujem da javne osobe trebaju biti primjer svima drugima u društvu, ovim putem najavljujem povlačenje iz utrke za gradonačelnika Grada Dubrovnika te podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika gradske organizacije SDP-a Dubrovnik. Žao mi je zbog onoga što se dogodilo. Moja obitelji mi je na prvom mjestu, i stoga o ovoj temi ne bih htio više govoriti, zbog čega vas molim za razumijevanje - istaknuo je Barač.

Lokalni mediji navode kako je riječ o dugogodišnjim nesuglasicama oko susjedskih odnosa te da će Barač nakon davanja iskaza u dubrovačkoj policiji biti pritvoren.

Iz policije su potvrdili kako je 37-godišnjak prijavljen za kazneno djelo prijetnje osobi ili bliskoj osobi da će joj nanijeti zlo, usmrtiti je, ubiti, teško ozlijediti i slično. Zapriječena kazna je do tri godine zatvora.

Najčitaniji članci