News

Komentari 3

Nakon kiše stoljeća iznad Splita se prelomila ljepota - boje neba koje bi svakome oduzele dah...

Nakon kiše stoljeća iznad Splita se prelomila ljepota - boje neba koje bi svakome oduzele dah...

Nakon armagedona u kojem je palo najviše kiše u 45 godina, more izbacilo žalo na obalu, a Jadro se zamutilo, stiglo lijepo predvečerje...

Nakon cjelodnevne kiše, nebo se iznad Splita večeras ipak razvedrilo, a naš fotoreporter Milan Šabić zabilježio je ove predivne večernje prizore. 

Ipak, većina Splićana pamtit će ovaj dan, ako ništa onda po tome što je u 24 sata palo kiše kao inače tijekom cijelog prosinca. Jak pljusak trajao je od jutra, more je na rivi u Matejuški izbacilo žalo pa je sve izgledalo kao da je netko istresao kamion šljunka na šetnicu uz obalu. 

Panorama Splita nakon kiše Panorama Splita nakon kiše

Tijekom cijeloga dana palo je više od 120 litara kiše po četvornom metru, a nastavak oborina očekuje se i narednih dana. Dalmacija danas piše da je zadnji put ovoliko kiše palo 1975. 

I dok se voda već zamutila na području Imotske krajine, pa iz preventivnih razloga iz Vodovoda preporučuju prokuhavanje vode, počela se mutiti i u Splitu.

Iz splitskog Vodovoda potvrdili su da se zamutila voda na izvoru rijeke Jadro. Zato bi do povećanja mutnoće vode moglo biti u Splitu, Solinu, Klisu, Podstrani, Kaštelima, Segetu, Okrugu i Trogiru. Voda je još ispravna za piće, ali tko primijeti da je voda zamućena, zbog predostrožnosti treba ju prokuhati. 

Zbog nabujale rijeke Jadro, na području Solina je proglašeno stanje Redovne mjere obrane od poplave.

Najčitaniji članci