News

Komentari 243

Plenki iskoristio 'aktualac' za podbadanje zastupnika SDP-a

Plenki iskoristio 'aktualac' za podbadanje zastupnika SDP-a

Na većinu pitanja zastupnika SDP-a, Andrej Plenković bi iskomentirao stanje u stranci. Kritike o bivšoj vladi, ali i trenutnom stanju stranke dobili su Jovanović, Maras te Bernardić

Bilo bi dobro, i za društvo i za javnost, kada bi oporba bila kvalitetnija, kazao je Andrej Plenković novinarima nakon Aktualnog prijepodneva u Saboru. Ta rečenica mogla bi sumirati odnos premijera i SDP-ovaca kojima je, svakom prilikom koju je iskoristio, predbacivao probleme koji se događaju u stranci. 

Siniši Hajdaš Dončiću "čestitao" je na "jedinstvenoj tituli". 

- Vi ste valjda u povijesti jedini potpredsjednik Sabora koji je suspendiran u vlastitoj stranci i još se drži, što je dobro - rekao je. Slično je "čestitao" i Marasu. Plenković je slične kritike uputio Željku Jovanoviću i Davoru Bernardiću, usmjerene na rad SDP-ove vlade te stanje stranke. 

Premijera je već na početku 'aktualca' pokušao iz takta izbaciti Mostov zastupnik Miro Bulj. On je, naime, zatražio stanku od 10 minuta kako bi se njegov klub zastupnika konzultirao oko Plenkovićeve izjave u utorak da se u Saboru ne bi trebala održati tematska sjednica koju žele neke braniteljske udruge. 

Pojasnio je kako je to na Saboru, no da je njegovo mišljenje da se o takvim stvarima "nije raspravljalo ni u najgorem komunizmu".

Zastupnici Mosta porječkali su se s premijerom pred kraj 'aktualca'. 

- Mi ovdje ne moramo trpjeti nervoznog premijera, ako ga vi već morate trpjeti - kazao je Grmoja. 

Premijer mu je iz klupe dobacio "ajde, sjedi" 

- Ti ćeš mi reći da sjednem -  odgovorio mu je Grmoja.

Andrej Plenković nije ostao dužan ni Bruni Esih (Nezavisni za Hrvatsku) koja ga je oštro napala oko referendumskih pitanja. 

Premijer Plenković čestitao je zastupnici što je nakon dvije godine postavila prvo zastupničko pitanje. 

- Od vaša tri skromna i gotovo lijena nastupa, sada ste prvi put postavili pitanje premijeru. I dobro je da građani znaju kad će vas birati da nećete napraviti ništa, ništa - kazao je Plenković. 

GLEDAJTE LIVE PRIJENOS

Na današnjem Aktualnom prijepodnevu, kojim započinje saborska sjednica, bit će 38 zastupničkih pitanja

Najčitaniji članci