News

Komentari 35

Curica (2) umrla nakon što ju je u privatnoj klinici operirala doktorica koja nema licencu

Curica (2) umrla nakon što ju je u privatnoj klinici operirala doktorica koja nema licencu

Djetetu je ugrađena plastika u oko koju tijelo nije primilo, a operaciju je izvela doktorica koja nema licencu liječničke komore. Djevojčici su dali anesteziju i više se nije probudila

Djevojčica (2) iz Kaknja u BiH zadobila je teške komplikacije nakon operacije u privatnoj klinici u Sarajevu. Džena Gadžun preminula je rano jutros zbog posljedica te operacije, prenosi Klix.ba.

- Naša draga i nikad zaboravljena Džena je otišla na bolji svijet. Da ti dragi Allah podari lijepi dženet - napisao je njen otac Muris.

Roditelji kažu kako je curica nakon operacije prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je dobila svu potrebnu medicinsku njegu te da je bila na aparatima koji su je održavali na životu. Djetetu je ugrađena plastika u oko koju tijelo nije primilo, a operaciju je izvela doktorica koja nema licencu liječničke komore, prenosi Klix.ba.

Djevojčica je dobila anesteziju i više se nije probudila. Hitno su je prebacili u bolnicu, ali nije joj bilo spasa.

Dvaput su je vraćali u život

Anesteziolog koji je bio prisutan na operaciji rekao je kako ne zna što se dogodilo tijekom operacije.

- Pitali smo ga što se događa i što joj je dao, rekao je da ne zna što se događa, da joj je stalo srce, da su je dva puta vraćali u život - rekla je majka djevojčice.

Kako prenosi mediji u BiH, sumnjivi su i aparati privatne ordinacije koji su korišteni tijekom operacije za koje navode kako nisu zakonski verificirani i nemaju potrebnu dozvolu.

Najčitaniji članci