Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
14 komentara

Nakon ostavke više nitko nije htio 'dugorukog Ivu Sanadera'

Sanaderu se portret navodno nije sviđao jer je smatrao kako mu je slikar T. Lončar naslikao predugu ruku. Sliku je dobio na doradu, a onda je Sanader dao ostavku

Petar Glebov
Foto: Petar Glebov
14 komentara

Istraga u slučaju Fimi medije otkrila je kako je Ivo Sanader kupovao skupocjene slike. Galerije je posjećivao u pratnji bivšeg HDZ-ova blagajnika, a danas suosumnjičenika u aferi Crni fondovi Mladena Barišića, koji je poslije sam dolazio platiti slike, piše Vjesnik. No otkrilo se i da je bivši premijer, poznat po taštini, 2007. dao izraditi svoj portret. Bivši ministar kulture Božo Biškupić naručio je portret kod akademskog slikara Tihomira Lončara. Potrajalo je dok je Sanader odabrao pozu u kojoj želi biti ovjekovječen. Ništa neobično jer, dok je još bio premijer, od fotografa je zahtijevao samo “lijepe” slike. Nisu ga smjeli snimati dok jede niti iz žablje perspektive. Do te je mjere ljubio sliku svoju da je njegov glasnogovornik Ratko Maček zvao redakcije i protestirao ako objavljene slike nisu odgovarale premijeru. Sanader je imao zamjerki i na portet jer je zaključio da mu je ruka preduga i zatražio da je Lončar prepravi. Ubrzo je podnio ostavku, a po sliku nitko nije došao niti su je platili.

Trebao je raditi prema plakatu

Slikaru Tihomiru Lončaru prvo su poslali izborne plakate, no od njih nije mogao napraviti portret. Dogovoreno je fotografiranje kako bi Sanader odabrao pozu kojom je zadovoljan. Lončar jučer nije želio komentirati slučaj.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message