News

Komentari 10

Nakon što ga je pokušao ubiti bocom postali najbolji prijatelji

M.J. (31) nepravomoćno je osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine zatvora jer je 25. prosinca 2012. ispred noćnog kluba na Jarunskom jezeru razbijenom pivskom bocom pokušao zaklati T.M.

Mladići su se posvađali u klubu te je T.M. pozvao suparnika da u dva sata ujutro izađe ispred noćnog da se obračunaju. Pod utjecajem alkohola letjeli su šake i udarci na sve strane.

U jednom trenutku M.J. je zgrabio pivsku bocu i razbio je na suparnikovoj glavi. Potom je razbijenim grlićem boce zahvatio T. M. po glavi i vratu te ga, srećom, samo lakše ozlijedio.

Na prva dva suđenja M.J. su sudili zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Te nepravomoćne presude Vrhovni sud je ukidao i vraćao ih nazad s naputkom nižem sudu da utvrdi je li M.J. postupao s namjerom da ubije suparnika.

- Svjedok, koji je vidio sukob, i oštećeni rekli su kako je optuženi dva puta zamahnuo s bocom prema glavi T.M. Kako su obojica bili alkoholizirani on nije mogao predvidjeti kretanje ozlijeđenoga. Zamahnuo je prema vratu  i pristao je na moguću životnu ugrozu ali ne  s izravnom namjerom - rekla je sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Tanja Pavelin

Nepravomoćno je M.J. osudila na dvije godine zatvora. U zatvor će morati na šest mjeseci, a ako u sljedećih pet godina ne ponovi kazneno djelo ostatak kazne od godine i pol dana neće morati provesti iza rešetaka. U zatvorsku kaznu uračunavaju mu se gotovo dva mjesec što ih je proveo i istražnom zatvoru. Obrazlažući presudu sutkinja Pavelin je kao olakotne okolnosti navela raniju neosuđivanost optuženika, protek vremena od počinjenja kaznenog djela. činjenicu da je otac male bebe te njegovu ispriku oštećenom. 

- Prije tučnjave nikada se nisu vidjeli, a nakon događaja su se sprijateljili. Zbog događaja iz 2012. obojici je neugodno - rekla je sutkinja.dodavši kako je oštećenik io optuženome na sudu lijepo pričao.

Najčitaniji članci