News

Komentari 0

Nakon što su poništili natječaj, za petrinjske poduzetnike dodatnih 100 milijuna kuna

Nakon što su poništili natječaj, za petrinjske poduzetnike dodatnih 100 milijuna kuna

radi se o natječaju koji je Tramišak poništila zbog najbržeg prsta, a koji je trebao iznositi 15 milijuna kuna. Osim povećanja alokacije, novi poziv neće ići po principu najbržeg prsta nego po kvaliteti programa

Vlada je na sjednici usvojila odluku o davanju suglasnosti na povećanje alokacije Specifičnog cilja 9b1 u okviru Prioritetne osi 8, Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ u svrhu provedbe programa za poduzetnike na području Grada Petrinje.

Umjesto 15 milijuna, povećava se alokacija na 115 milijuna kuna

Cilj programa je, istaknula je ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak,  smanjenje regionalnih razlika, socijalne nejednakosti, isključenosti i siromaštva na depriviranim područjima. 

- U svrhu provedbe programa za društvenu i gospodarsku revitalizaciju potpomognutih područja Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom,  Ministarstvo će objaviti novi poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Podrška razvoju poduzetništva u Gradu Petrinji“ - faza II, a alokacija poziva iznositi će 115 milijuna kuna - istaknula je. 

Inače, radi se o natječaju koji je Tramišak poništila zbog najbržeg prsta, a koji je trebao iznositi 15 milijuna kuna. Osim povećanja alokacije neće ići po principu najbržeg prsta nego po kvaliteti programa.