Obavijesti

News

Komentari 60

Nalazi ga šokirali: Darko (52) liječi se od karcinoma dojke

Nalazi ga šokirali: Darko (52) liječi se od karcinoma dojke
4

Vidio sam da mi bradavica sve više tone u tijelo. Bila je tvrda. Počeo me je boljeti i lakat desne ruke. Kad su se bolovi pojačali, otišao sam liječniku - priča Darko

VIDEO

Prije tri godine, dok sam radio na građevini na Jadranu, osjetio sam da imam problema s desnom bradavicom. Nisam ni pomislio da mogu dobiti rak dojke. Ispričao nam je to Darko Mavrić (52), nezaposleni građevinar iz Bjelovara, koji se liječi od raka dojke, bolesti od koje najčešće obolijevaju žene.

- Bolovi su bili manjeg intenziteta pa nisam obraćao pozornost. Nakon povratka s terena vidio sam da bradavica sve više tone u tijelo. Bila je tvrda poput kamena. Počeo me je boljeti i lakat desne ruke. Kad su bolovi postali neizdrživi, potražio sam liječničku pomoć - opisao nam je Darko zdravstvene probleme. Nakon što se javio liječniku, poslan je na punktiranje desne dojke. Nalazi su pokazali da ima tumor te je Mavrić u travnju prošle godine operiran u Općoj bolnici u Bjelovaru. Odstranjena mu je desna dojka i dio tkiva ispod pazuha gdje su se raširile metastaze.

- Desna ruka mi još nije u potpunoj funkciji. Nakon operacije sam otišao u Zagreb na specijalističku kontrolu u Vinogradsku bolnicu. Tamo su mi prepisali lijek koji ću koristiti cijeli život. Lijek redovito uzimam i ne idem na kemoterapije - kaže Mavrić. Mjesečno redovito ide na ultrazvuk i laboratorijske pretrage. Sad nema bolova na mjestu gdje se nalazila desna bradavica. Liječnici su mu rekli da se mora čekati pet godina, koliko je potrebno za izlječenje od ove opake bolesti.

Prilikom Svjetskog dana raka dojke saznao je da u Kutini jedan muškarac ima isti rak, koji najčešće napada žene.

- Najgore je što je ta vrsta karcinoma jako opasna. Čovjek nikad ne zna gdje će metastazirati te sad s nadom čekam da prođe pet godina i da se bolest opet ne pojavi – kaže Mavrić, koji inače živi od 800 kuna socijalne pomoći mjesečno.

Dragovoljac je Domovinskog rata, a 1994. godine je zbog zdravstvenih tegoba otpušten iz HV-a. Osim raka dojke, preživio je potres mozga i lakši moždani udar koji je, kako vjeruje, uzrokovao epilepsiju. Neoženjen je i živi sam u podstanarskom stanu koji plaća 500 kuna, a Grad Bjelovar mu sufinancira dio troškova od 400 kuna.

- Dobio sam kupon od Elektre od 200 kuna. I da mi ne pomažu članovi obitelji, teško bih preživio – rekao nam je Darko, koji se nada da će mu biti odobren zahtjev za invalidsku mirovinu koji je nedavno predao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...