News

Komentari 35

Nanjušila ga je kujica Aba: Na granici pao sa šest kila kokaina

Nanjušila ga je kujica Aba: Na granici pao sa šest kila kokaina

Policajci su tijekom kontrole nad automobilom Audi Q7, njemačkih registracija kojim je upravljao 49-godišnjak s prebivalištem na područja Zagreba, pronašli kokain

U četvrtak  oko 13.45 sati na graničnom prijelazu Cvetlin, na ulazu u Republiku Hrvatsku iz Republike Slovenije, pogranična policija je zaplijenila više od šest kilograma kokaina.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Policajci su tijekom kontrole nad automobilom Audi Q7, njemačkih registracija kojim je upravljao 49-godišnjak s prebivalištem na područja Zagreba, pronašli kokain. 

Automobil je pregledan službenim psom za detekciju droga PU krapinsko-zagorske. Kujica Aba je pozitivno reagirala na prisutnost droga u području stražnjeg unutarnjeg dijela vozila. Policajci su zapečatili vozilo te od Županijskog suda u Varaždinu zatražili nalog za pretragu zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. 

- Na skrivenom mjestu unutar središnje konzole, odnosno u naslonu za ruke i u sustavu ventilacije, pronađeno je ukupno pet paketa droge kokain, ukupne težine 6.017,2 grama. Kokain, auto i drugi pronađeni predmeti privremeno su oduzeti od 49-godišnjaka - rekao je Boris Divjak, voditelj Odjela za obradu kriminaliteta PU varaždinske.

Zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, diler je u petak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske. Varaždinski policajci u suradnji s policijom Ravnateljstva nastavljaju kriminalističko istraživanje, kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog kaznenog djela.

Točna čistoća i vrijednost pronađene droge znat će se po okončanju vještačenja, a za sada se vrijednost na ilegalnom tržištu procjenjuje na oko tri milijuna kuna.

Najčitaniji članci