Obavijesti

News

Komentari 34

'Napadi na Barišića su planski, neka mu Plenković zaštiti čast'

'Napadi na Barišića su planski, neka mu Plenković zaštiti čast'
1

Na to su ga, kako je istaknuo, potaknule reakcije nastavnika i studenata te institucije, "koji su zgroženi silinom medijskog linča što se obrušio na tek izabranog ministra Barišića...

VIDEO

Dekan Filozofskog fakulteta u Splitu Aleksandar Jakir ocijenio je u petak medijske napise o novoimenovanom ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću planski orkestriranom difamacijom, te pozvao premijera Andreja Plenkovića da zaštiti Barišićev integritet i ugled, istaknuvši kako je riječ o stručnjaku neospornih referenci.

Jakir je Plenkoviću uputio pismo u kojemu ga u svoje osobno ime i u ime Barišićeve matične visokoškolske ustanove Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu poziva da zaštiti moralni, profesionalni i znanstveni integriteti i ugled "kako profesora Barišića, tako i FF-a Split, koji je i sam postao predmetom te planski orkestrirane difamacije".

Na to su ga, kako je istaknuo, potaknule reakcije nastavnika i studenata te institucije, "koji su zgroženi silinom medijskog linča što se obrušio na tek izabranog ministra Barišića".

"Profesor Pavo Barišić je, kao utemeljitelj i prvi pročelnik našeg Odsjeka za filozofiju, dao golemi doprinos nastanku i razvoju kako preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog doktorskog studija filozofije, tako i znanstveno istraživačkog rada i razvoja FF-a Split u cjelini", ističe Jakir u pismu, koje je medijima dostavio Ured dekana Filozofskog fakulteta u Splitu .

Njegove su znanstvene i visokoškolske reference neosporne i potvrđene najvišim znanstveno-nastavnim zvanjem redovitog profesora u trajnom zvanju, napominje nadalje dekan, ističući kako je čvrstoga uvjerenja "da je orkestrirana kampanja difamacije uglednog međunarodno afirmiranog znanstvenika, profesora i ministra Pave Barišića temljena na lažima i insinuacijama koje se, posredstvom pojedinih medija, smišljeno plasiraju od strane određenih jasno profiliranih političkih i klanovskih grupacija".

Neosporno je riječ o stručno i znanstveno kompetetnoj osobi, intelektualno i moralno dostojnoj dužnosti ministra, koju će, uvjereni smo, obnašati uspješno i odgovorno, poručio je dekan Jakir u pismu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"