Obavijesti

News

Komentari 8

Napeto na Filozofskom: 'Boras želi krizu na našem fakultetu'

Napeto na Filozofskom: 'Boras želi krizu na našem fakultetu'
1

Držim da je ovakav rektorov postupak ozbiljan pokušaj uvođenja izvanrednog stanja na naš Fakultet i da je prijeko potrebno da o tome budete obaviješteni, poručila je dekanica Filozofskog fakulteta u Zagrebu

VIDEO

Nakon kratkog primirja na relaciji Sveučilišta i Filozofskog fakulteta u Zagrebu (FFZG) odnosi su opet uzavreli.

Ovog puta razlog je taj što je rektor Damir Boras na dnevni red sjednice Senata koja treba biti 28.4 stavio točku "Odluka o uskrati suglasnosti na prijedlog programa rad predloženika za dekana Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Nevena Jovanovića."

To je izazvalo reakcije na Filozofskom fakultetu jer, kako kažu, njihovo Fakultetsko vijeće prihvatilo i podržalo program prof. Jovanovića za novog dekana FFZG te ovakav postupak degradira volju većine. 

Na sve je reagirala i trenutna dekanica FFZG-a prof. dr. sc. Vesna Vlahović-Štetić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Držim da je ovakav rektorov postupak ozbiljan pokušaj uvođenja izvanrednog stanja na naš Fakultet i da je prijeko potrebno da o tome budete obaviješteni. Za kraj samo dodajem da se na Dnevnom redu predstojeće sjednice Senata nalazi i točka: 2.3. Prijedlog rektora za imenovanje Povjerenstva za izbor u počasno zvanje professor emeritus prof. dr.sc. Vlatka Previšića (smijenjeni dekan FFZG., op.a.) - poručila je prof. Vlahović koja je ujedno rektoru poslala otvoreno pismo koje donosimo u cijelosti. 

Poštovani g.rektore prof.dr.sc. Boras,

članovi Senata dobili su poziv i dnevni red za sljedeću 8. Redovitu sjednicu Senata Sveučilišta u Zagrebu. Sjednica je sazvana na način da je nemoguća rasprava sudionika i da će jedino pisani komentari biti priloženi u zapisnik, a te komentare sudionici sjednice neće moći čuti niti vidjeti prije glasanja.

Na dnevnom redu je točka 18. Odluka o uskrati suglasnosti na prijedlog programa rada predloženika za dekana Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Nevena Jovanovića. Na prošloj sjednici Senata rekli ste da ćete još pročitati programe dva predloženika (FF i PMF), odnosno s njima razgovarati. Kako niste niti mailom niti pisano kontaktirali ni mene ni prof. Jovanovića uputila sam Vam mail da Vam je naš kandidat za dekana na raspolaganju za pojašnjenje programa. Odgovor nikad nisam dobila. Sad je na dnevnom redu Odluka o uskrati suglasnosti, a kolega Jovanović koji je i sam član Senata neće na ovako organiziranoj sjednici imati priliku obratiti se Senatu, a uskratili ste mu priliku da Vama pojasni eventualne nejasnoće u programu.

Mislim da je riječ o velikom presedanu, uskrata suglasnosti na program,i to uz nemogućnost rasprave na sjednici Senata pa Vas molim da točku 18. skinete s dnevnog reda zbog nemogućnosti održavanja rasprave ili sjednicu organizirate tako da se prije glasanja može održati on-line rasprava.

S poštovanjem
prof.dr.sc. Vesna Vlahović-Štetić
dekanica Filozofskog fakulteta

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag