Obavijesti

News

Komentari 4

Napokon dočekali: 36 godina star most više neće biti opasan

Napokon dočekali: 36 godina star most više neće biti opasan
4

Lani su na mostu u Tomašnici napravili manje popravke, ali samo s ozaljske strane, dok je karlovačka polovica ostala netaknuta, što je mještane zgrozilo

VIDEO

Obnova starog drvenog mosta preko Dobre u Tomašnici kod Karlovca napokon je počela u utorak. 36 godina star most povezuje Tomašnicu i Zadobarje s Karlovcem, naselja koja pripadaju pod Ozalj i Karlovac. Upravo zbog toga su lani i mještani Tomašnice bili ogorčeni. Na mostu su napravili manje popravke i mijenjali daske, ali samo do polovine mosta, one ozaljske, dok je karlovačka polovica ostala netaknuta. Mještani su dugi niz godina upozoravali na problem dotrajalog mosta kojim je posljednjih godina bilo zabranjeno prometovanje i koristili su ga na vlastitu odgovornost. 

Pokretanje videa...

00:34

- Sjećam se gradnje mosta i sam sam pomagao u njegovoj izgradnji kao mladić. Svih ovih godina na mostu nije bilo prave obnove, tek su povremeno mijenjane daske. Svake godine se sve više koristi, sve je opterećeniji, a on se dosad samo ušminkavao, mijenjani su podovi da djeca koja njime idu do škole ne propadaju kroz trule daske. Nosivi stupovi stari su 36 godina, osim starosti i dotrajalosti na njihovo uništenje dodatno je utjecala izgradnje HE Lešće, dabrovi... Njime se koriste svi, mještani idu do trgovine, posla, a djeca u školu. Dok će trajati obnova morat ćemo ići okolnim putevima što nam je dalje najmanje šest kilometara, no izdržat ćemo i to, bitno je da se most napokon izgradi što već dugo godina čekamo. - rekao je Ivan Hratsovčak predsjednik mjesnog odbora Tomašnica.  

most

Obnovu mosta vrijednu 1,1 miljuna kuna koja će trajati 180 dana jednako će sufinancirati županija, Karlovac i Ozalj, o čemu su sastavili i sporazum. Dosadašnji drveni nosači most biti će zamijenjeni sa novoizgrađenim armiranim betonskim nosačima, a ostatak konstrukcije i most bit će izgrađen od hrastove građe. 

- Ovo je poruka i ostalim žiteljima Karlovačke županije, da je moguće raditi i dogovorom, u ovom slučaju to su Ozalj, Karlovac i Karlovačka županija. Očekivanja nisu i da u ostalim sredinama svi nužno idu trećinama jer nisu mnogi gradovi i općine niti blizu financijski jaki kao ova dva grada, međutim jedna ili dvije kune već puno znače ili posto da se ubrzaju procesi koji nas očekuju. Sigurno je još puno posla, ali eto uz skromna sredstva i puno volje može se dosta napraviti. - rekao je Damir Jelić, župan Karlovačke županije. Na predstavljanju projekta bili su i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, ozaljska gradonačelnica Gordana Lipšinić, predstavnici mjesnih odbora, te ravnatelj Županijske uprave cesta Stjepan Turković kao i  brojni mještani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao