Obavijesti

News

Komentari 134

Sirene za zračnu uzbunu diljem Ukrajine; Ukrajina: Popravljen je oštećeni sustav Patriot

Sirene za zračnu uzbunu diljem Ukrajine; Ukrajina: Popravljen je oštećeni sustav Patriot

Rusija se složila produžiti sporazum koji je Ukrajini omogućio da isporučuje žito preko Crnog mora u dijelove svijeta koji se bore s glađu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.50

Kijev: Dvije osobe stradale od topničke paljbe u Rusiji

Barem dvije osobe ubijene su od posljedica ukrajinske topničke paljbe u ruskom gradu Belgorodu blizu ukrajinske granice, prema izvješćima regionalne uprave.

Još jedna osoba ozbiljno je ranjena u napadu na selo Nižnje Berezovo nedaleko od ukrajinske granice, izvijestila je ruska državna agencija TASS, citirajući guvernera Vjačeslava Gladikova.

Informacije nije bilo moguće nezavisno potvrditi.

Već je bilo nekoliko izvješća o ukrajinskim napadima uzduž ruske granice u regiji proteklih mjeseci.

Regija Belgorod jedan je od nekoliko dijelova južne Rusije gdje su mete poput skladišta goriva i streljiva potresane eksplozijama od početka rata koji Moskva redovito naziva "specijalna vojna operacija" u Ukrajini otkako je počela agresiju 24. veljače 2022.

Ukrajina gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade unutar Rusije i na teritorij pod ruskom kontrolom u Ukrajini, ali je nedavno istaknuto da je uništavanje infrastrukture priprema za planirani kopneni napad.

22.22

Ukrajinci tvrde: 'Ruske snage povlače se s područja Bahmuta'

Ukrajinska vojska i i ruski plaćenici skupina Wagner izvijestili su u četvrtak o daljem povlačenju ruske vojske oko Bahmuta, a Kijev tvrdi da je mjestimice napredovao i do kilometar što je najveći uspjeh Ukrajinaca u šest mjeseci prije planirane kontraofenzive.

Dok je Rusija ojačala svoje snage u gradu, napadala predgrađa na sjeveru i upuštala se u žestoke borbe u južnim predgrađima, ukrajinske snage napredovale su 500 metara prema sjeveru.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

21.45

Zračne sirene za uzbunu diljem Ukrajine

20.40

Ukrajina: Oštećeni Patriot sustav je popravljen

19.48

Računovodstvo u Pentagonu precijenilo vrijednost opreme poslane Ukrajini

Pentagon je precijenio vrijednost američke opreme isporučene Ukrajini za oko tri milijarde dolara, izjavili su u četvrtak pomoćnik u Senatu i dužnosnik obrane, što je pogreška koja otvara mogućnost slanja više oružja u Kijev za obranu od ruskih snaga.

Dodijeljena je veća vrijednost oružju koje se izdvojilo iz američkih zaliha i potom otpremilo u Ukrajinu, rekla su dva visoka dužnosnika obrane u četvrtak. 

"Otkrili smo nedosljednosti u tome kako procjenjujemo opremu koju smo dali" Ukrajini, rekao je Reutersu jedan visoki dužnosnik obrane.

Dužnosnici i pomoćnik u Senatu govorili su pod uvjetom anonimnosti.

Kongres će biti obaviješten o računovodstvenoj prilagodbi u četvrtak, rekli su izvori.

Dužnosnik obrane rekao je da postoji mogućnost da bi količina precijenjenog oružja mogla rasti pošto Pentagon temeljitije istražuje situaciju.

Pentagon je koristio zamjenski trošak za procjenu pomoći u oružju, umjesto vrijednosti oružja kada je ono bilo kupljeno i amortizirano, rekli su visoki dužnosnici obrane.

Komentari 134