Obavijesti

News

Komentari 43

Ulaskom u novu godinu dolazi ledeni val: Očekuje se i snijeg...

Ulaskom u novu godinu dolazi ledeni val: Očekuje se i snijeg...
3

U drugoj polovini sljedećega tjedna, od srijede nadalje, znatno se povećava vjerojatnost hladnijeg i vjetrovitijeg vremena, na kopnu uz češći povremeni snijeg...

VIDEO

Idućih dana u većini krajeva bit će djelomice sunčano, do srijede bez znatnije promjene temperature, ali na Jadranu uz često umjerenu, ponegdje i jaku buru i tramontanu, osobito na sjevernom dijelu. Oblačnije će biti u u nedjelju i ponedjeljak, uz mjestimice malo kiše, na kopnu i snijega. U drugoj polovini sljedećega tjedna, od srijede nadalje, znatno se povećava vjerojatnost hladnijeg i vjetrovitijeg vremena, na kopnu uz češći povremeni snijeg, javlja HRT.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:54

Subota - uglavnom suho

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu umjereno do pretežno oblačno, ujutro ponegdje uz kratkotrajnu maglu. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura između -2 i 0 °C, a najviša dnevna od 5 do 7 °C.

U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a ujutro mjestimice i maglu. Jutro hladno, a najviša dnevna temperatura oko 6 ili 7 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju prijepodne pretežno sunčano, ujutro ponegdje s maglom ili sumaglicom. Poslijepodne porast naoblake. Vjetar uglavnom slab, uz obalu bura, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -4 °C, uz obalu između 3 i 6 °C. Najviša dnevna u gorju od 4 do 6 °C, na moru između 11 i 13 °C. 

U Dalmaciji pretežno sunčano, samo ponegdje s umjerenom naoblakom. Puhat će umjerena, ujutro ponegdje i jaka bura. More malo do umjereno valovito. Jutro u unutrašnjosti hladno uz temperaturu od -3 do 1 °C, uz obalu i na otocima od 3 do 8, a najviša dnevna između 11 i 14 °C.

Na jugu Hrvatske pretežno sunčano, uz uglavnom slabu buru i sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 9 °C, a najviša dnevna između 10 i 14 °C.

U nedjelju i ponedjeljak ponegdje slabe oborine, a onda...

I idućih dana u unutrašnjosti većinom djelomice sunčano, ali u nedjelju i ponedjeljak oblačnije, mjestimice uz mogućnost za malo kiše i snijega, osobito u sjevernim i istočnim krajevima. U utorak uglavnom suho, a od srijede hladnije, uz povećanje vjerojatnosti za snijeg.

Na Jadranu djelomice sunčano, pri čemu u nedjelju u Dalmaciji oblačnije, ponegdje vjerojatno uz malo kiše. Puhat će umjeren, u nedjelju i ponedjeljak mjestimice i jak sjeverni vjetar, a od utorka bura, koja će osobito u četvrtak pojačati. Temperatura zraka bez veće promjene, ali će osjećaju hladnoće pridonositi povremeno umjeren i jak vjetar.

Izraženija hladna fronta na prelasku iz stare u novu godinu

Prolazak hladne fronte koja će nas rubno zahvatiti moguć je oko 30. prosinca, nakon čega će opet brzo ojačati anticiklona. Na prelasku iz stare u novu godinu, odmicanje anticiklone prema britanskom otočju omogućit će prodorima sa sjevera dolazak i do naših krajeva. U takvom bi razvoju situacije početkom 2019. godine izraženija hladna fronta uz nastanak ciklone nad morem donijela zimsku situaciju, piše Neverin.hr. 

Dolazak hladnog vala u Hrvatsku najavljuje i servis Severe Weather Europe. Zahlađenje bi trebalo početi već oko 30. prosinca i nastaviti se u prvim danima nove godine.

Prema Državnom hidrometeorološkom zavodu, kraj godine u dijelovima zemlje donosi oborine na granici kiše i snijega.

- U nedjelju i ponedjeljak u unutrašnjosti uz promjenljivu naoblaku bit će slabih oborina na granici kiše i snijega, češće u istočnoj Hrvatskoj. Na Jadranu više sunčanih razdoblja, no u nedjelju uz prolazno više oblaka mjestimice može pasti malo kiše. Na Novu godinu barem djelomice sunčano i malo hladnije. Bit će razmjerno vjetrovito, uz umjeren, ponegdje i jak sjeverozapadnjak i sjeverac, duž obale i s olujnim udarima, a potkraj ponedjeljka i buru. U utorak vjetar u slabljenju - stoji u prognozi DHMZ-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako staviti lance na gume

Pokretanje videa...

01:06
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1