Obavijesti

News

Komentari 10

"Naš cilj je zaštita Petrokemije od manipulacije ili prodaje..."

"Naš cilj je zaštita Petrokemije od manipulacije ili prodaje..."

Naš cilj je zaštita Petrokemije od bilo kakve manipulacije i prodaje, tako da će Koalicija za premijera vratiti Petrokemiju u portfelj tvrtki od strateškog značenja za Hrvatsku, rekao je Demo

- Prigodom predstavljana programa Koalicije za premijera prvi na listi u 6. izbornoj jedinici Miodrag Demo obećao je da će se boriti za opstanak Petrokemije kao strateške državne tvrtke, priopćeno je u ponedjeljak iz koalicije koju čine Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, Narodna stranka – REFORMISTI, Novi val, HSS – Stjepan Radić i Blok umirovljenici zajedno (BUZ).

"Petrokemija je puno pomogla u obrani domovine, a sad ona treba obranu od onih koji bi ju preuzeli. Čak 1600 obitelji izravno ovisi o toj proizvodnji i tko zna što bi bilo s njima ako bi se Petrokemija prodala, a ja vam jamčim da to neću dozvoliti. Petrokemija je simbol seljaka, ona je bila i ostat će hrvatska", kazao je Demo.

Bivšim vladama Petrokemija je bila "tvrtka za odstrel", kao budući saborski zastupnik povezat ću Petrokemiju i seljaka jer to je "kao odnos majke i djeteta", dodao je.

Kandidat koalicije u 6. izbornoj jedinici Damir Petravić naglasio je kako se rješavanjem problema Petrokemije rješavaju i problemi sela i izvoza, te se spaja "zelena i plava Hrvatska". Ako ima interesa stranih investitora za takvu industriju, zašto mi ne možemo investirati u tako važnu tvrtku, upitao se.

Drugi kandidat s liste Josip Tučkorić rekao je kako se poljoprivrednicima u Moslavini čini da netko želi uništiti hrvatskog seljaka i protjerati mlade ljude sa sela. "Ako se proda Petrokemija, ovdje više nemate ništa", rekao je dodavši da dok se ne vrati život na selo nema ni obnove Hrvatske.

Budućoj vladi možete ostavljati poruke - OVDJE