News

Komentari 81

Naše su naslovnice najbolje u Europi: Novine 24sata na vrhu

Naše su naslovnice najbolje u Europi: Novine 24sata na vrhu

Naslovnice 24sata i našeg priloga Panorama osvojile su dva prestižna priznanja na 17. natječaju European Newspaper Award (Europske novinarske nagrade)

U kategoriji najbolje naslovne stranice nacionalnih dnevnih novina nagrađena je tema 24sata o udaru cijena na hrvatske građane nakon ultimatuma iz Europske unije od 16. travnja 2015.

Dvije naslovnice Panorame, od 27. siječnja i 4. veljače 2015., dobile su zajedničku nagradu u kategoriji naslovnih stranica priloga nacionalnih dnevnih novina.

Teme tih priloga bile su 70. obljetnica oslobođenja logoraša iz Auschwitza i specijalni prilog s ispovijestima poznatih Hrvata o tome kako su pobijedili rak.

24sata tako su se našle u uglednom društvu ovogodišnjih lauerata iz 26 europskih zemalja, poput britanskog Independenta, njemačkog Die Welta, španjolskog ABC-a, danskog Politikena, švedskog Dagbladeta... Ukupno se 196 novina iz Europe prijavilo na ovogodišnji izbor.

24sata su i prijašnjih godina osvajala priznanja European Newspaper Awarda.

Tako smo 2005., 2008. i 2009. dobili Award of exellence za najbolju naslovnicu, dvije nagrade u kategoriji Popular press layout te posebnu nagradu žirija. Godine 2013. dobili smo Award of concept za posebno izdanje na velikom formatu posvećeno ulasku Hrvatske u EU.

Najčitaniji članci