Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Naše su snage obrambene, ne mogu se usporediti s ruskima

NATO premješta svoju vojnu infrastrukturu bliže ruskim granicama te stoga Rusija treba ojačati svoju infrastrukturu, rekao je Vladimir Putin u srijedu

NATO Secretary General Jens Stoltenberg delivers a keynote speech at the "Folk och Forsvar" security conference in Salen, Sweden
Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
12 komentara

Snage NATO-a nisu usporedive s razmještenim ruskim snagama, naveli su u srijedu iz NATO-a i tako opovrgnuli Vladimira Putina, koji je sugerirao da snage NATO-a u istočnoj Europi predstavljaju prijetnju Rusiji.

NATO premješta svoju vojnu infrastrukturu bliže ruskim granicama te stoga Rusija treba ojačati svoju infrastrukturu, rekao je Vladimir Putin u srijedu, na konferenciji za novinare nakon razgovora s finskim predsjednikom Saulijem Niinistom.

Dodao je, kako NATO odbija raspravljati o pravilima za vojne letove.

"Radnje NATO-a su defenzive, proporcionalne i potpuno sukladne našim međunarodnim obvezama", odgovorila je glasnogovornica NATO-a Oana Lungescu Reutersu.

"NATO je razmjestio 4 000 vojnika u istočne dijelove Saveza, kako bi obeshrabrili bilo kakvu moguću agresiju. Te postrojbe se ne mogu usporediti s divizijama koje je Rusija razmjestila. Suprotno tomu, Rusija ima postrojbe u Ukrajini, Gruziji i Moldaviji, protivno volji vlada tih zemalja", navodi Lungescu.

Također, opovrgnute su Putinove tvrdnje da NATO odbija raspravljati o pravilima za vojne letove.

"Što se tiče avijacije, raspravljali smo o sigurnosti baltičkog zračnog prostoru na sastancima Vijeća NATO-Rusija", rekla je Lungescu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message