News

Komentari 23

'Našem dobrom rezultatu je dosta pridonijela predsjednica'

'Našem dobrom rezultatu je dosta pridonijela predsjednica'

Predsjednik saborskog kluba SDP-a Arsen Bauk ocijenio je u ponedjeljak da je Kolinda Grabar-Kitarović sa svojim načinom vođenja kampanje dosta pridonijela pobjedi Zorana Milanovića

Arsen Bauk je, nakon svečanog prijema u povodu pravoslavnog Božića, ocijenio da je jučerašnji govor Grabar-Kitarović odudarao od njezinih prethodnih govora, ali i inače.

 - Predsjednica je u ovoj kampanji imala toliko loših govora da je ovaj govor doista odudarao, ne samo u odnosu na te govore nego i inače. Bio je dobar, priznala je poraz, zaustavila je zviždanje u stožeru, što je i Zoran napravio. Ponudila je da pomogne u primopredaji, prema tome tu se nema što zamjeriti -  istaknuo je.

Dodao je da se u kampanji, pak, imalo što zamjeriti stavovima i načinu prezentacije.

 - Doduše, moj dojam je da je i pomogla nama sa svojim načinom vođenja kampanje, a nisu ni njezini savjetnici odmogli par puta, tako da je i ona dosta pridonijela dobrom rezultatu našeg kandidata -  rekao je Bauk.

Očekuje da će kohabitacija Milanovića i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića biti u skladu s naglascima SDP-ovog kandidata u kampanji - normalna. Uvjeren je da problema neće biti "jer su ustavne ovlasti definirane, a razlike u stavovima i sada jasne, a ako postoje razlike u stavovima oko onoga što je zajednička ovlast premijera i predsjednika, morat će se dogovarati".

Nije želio komentirati hoće li biti problema što se tiče njihovih karaktera, izrazivši uvjerenje da je Zoran Milanović dovoljno iskusan i zreo političar i da će mu interes Hrvatske biti na prvom mjestu.

- I sam je priznao da je tvrdoglav za neke stvari, pa ćemo sad vidjeti kako će to funkcionirati na Pantovčaku - dodao je Bauk.

Najčitaniji članci