Obavijesti

News

Komentari 386

Nakon Bačića i Lončarića sudac istrage odredio istražni zatvor i za Krajinu, Mohenskog i Čeklić

Nakon Bačića i Lončarića sudac istrage odredio istražni zatvor i za Krajinu, Mohenskog i Čeklić

USKOK od osam sati nastavlja istragu i ispitivanja jučer uhićenih i osumnjičenih za počinjenje koruptivnih kaznenih djela u Gradu Zagrebu za vrijeme mandata Milana Bandića, a sve što se bude događalo pratite uživo na našem portalu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
18.20
24sata
17.39

Sudac istrage odredio je istražni zatvor i za Zdravka Krajinu, Denisa Mohenskog i Jelenu Čeklić. 

Za Čeklić i Krajinu pritvor je određen kako ne bi mogli utjecati na svjedoke, a za Mohenskog kako ne bi mogao ponoviti kazneno djelo.

Vezano uz odluku oko Bačića i Lončarića, zamjenica ravnateljice Uskoka rekla je da će se žaliti na odluku kako im je određen zatvor samo zbog utjecaja na svjedoke.

17.20

- Aktivno je iznosila obranu, porekla je sve što joj se stavlja na teret - rekao je Bojan Šupuković, odvjetnik Ane Stavljenić Rukavina koji je dodao da čekaju rješenje o istrazi na koje će se žaliti.

- Špekulacije u medijima su netočne, ovdje je situacija da DORH nije išao s prijedlogom da joj se odredi istražni zatvor. U zakonu postoji odredba da se iznimno osumnjičenima starijim od 70 može donijeti odluka o istražnom zatvoru, no kod nje je situacija da se s takvim prijedlogom nije ni išlo. Što se tiče zdravstvenog stanja, znam samo da je pala i jako udarila glavom. Bila je u bolnici i puštena je kući- dodao je.

 

16.48
24sata

I dalje dovode na ispitvanje uhićene u akcijama.

16.44

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je istražni zatvor za Kazimira Bačića i Milana Lončarića. Iako je Uskok tražio istražni zatvor kako oni ne bi utjecali na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, sudac istrage odredio im je pritvor samo kako ne bi utjecali na svjedoke. 

Kako neslužbeno doznajemo, u odnosu na Kazimira Bačića, riječ je o 16 svjedoka koje treba ispitati.

Andreja Šulentić pritvorena je kako ne bi utjecala svjedoke i ponovila kazneno djelo.

Komentari 386