Obavijesti

News

Komentari 50

Karin Mariću: Mrknuli ste 800 milijuna kn i još se time hvalite

Karin Mariću: Mrknuli ste 800 milijuna kn i još se time  hvalite

Zastupnica SDP-a Sabina Glasovac zamolila je ministra Marića za još jedom razmisli o obavezi plaćanja zdravstvenog i mirovinskog doprinosa na autorske ugovore

VIDEO

Hrvatski sabor je u četvrtak nastavio sjednicu objedinjenom raspravom o izmjenama Zakona o doprinosima i Zakona o porezu na dohodak u drugom čitanju, dva od ukupno 16 zakonskih prijedloga u sklopu cjelovite porezne reforme.

Sjednica je započela stankom koji je zatražio Klub IDS-a vezano uz sustav bodovanja za mlade brodare s područja Istre za koji tvrde je nepravedan.

Potom je riječ preuzeo ministar financija Zdravko Marić u ime predlagača paketa poreznih zakona.

Nakon što je Marić završio izgalanje SDP-ov Ivan Klarin mu je replicirao ustvrdivši da je 'mrknuo' jedinicama lokalne uprave 800 milijuna kuna i da se time još hvali. 

Zastupnica SDP-a Sabina Glasovac zamolila je ministra Marića za još jedom razmisli o obavezi plaćanja zdravstvenog i mirovinskog doprinosa na autorske ugovore jer se ne radi o drugom dohotku za mnoge umjetnike, novinare i znanstvenike te će biti veliki udar na njih. Marić je odgovorio da smatra da je riječ o pravednom rješenju jer će od sada biti svi jednaki pred zakonom. 

Na istu temu govorio je i Nenad Stazić koji je kazao Mariću da ga podsjeća na lika iz grčke mitologije koji je želio da svi budu iste visine pa bi tako trebalo jednom otinuti glavu, a drugome noge tko je viši.

Uzvratio mu je Marić kazavši da se porezna pravednost ne može tako promatrati i da ni vodoinstalater ni automehaničar ne može biti svatko, aludirajući na Stazićevu primjedbu da za umjetnost treba posebna nadarenost.

Predsjedavajući Željko Reiner je opomenuo zastupnika Abecede demokracije Ivana Pernara da svoje mišljenje stalno ponavlja kao Katon stariji, ali da izlaganje nema veze s dva porezna zakona koja su tema rasprave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'
NAPADAČ UHIĆEN

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192