Obavijesti

News

Komentari 129

Suđenje Hrvatima u Zambiji odgođeno do petka. Tužiteljstvo ima problema sa svjedocima

Suđenje Hrvatima u Zambiji odgođeno do petka. Tužiteljstvo ima problema sa svjedocima
5

Sutkinja Visokog suda Mary Mulanda prošli je tjedan naredila tužiteljstvu da se danas zaključi optužba i ispitaju njihovi svjedoci

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
11:25

Zambijsko tužiteljstvo dodalo je dva nova svjedoka iz Odjela za socijalnu skrb Ndola i Lusaka, međutim oni danas nisu mogli svjedočiti. Osim njih dvoje, za svjedoka su pozvali i jednog zaposlenika iz imigracijskog odjela u Zambiji, međutim njemu danas nije bilo dobro pa ni on nije mogao svjedočiti. Za četvrtog svjedoka zambijsko tužiteljstvo pozvalo je policajca koji je uhitio Hrvate. Peti je Kongoanac iz ambasade DR Konga u Zambiji, no njemu Vlada još uvijek nije dopustila da svjedoči. 

11:05

Hrvati na današnjem suđenju. 

24sata
10:58

Danas nitko nije svjedočio, zambijsko tužiteljstvo nije uspjelo osigurati svjedoke za današnje ročište pa je sutkinja Mary Mulanda zakazala novu raspravu za petak.

10:50

Suđenje je naprasno završeno. Odgođeno je do petka.

10:25

Važan iskaz koji bi mogao ići u korist hrvatskim državljanima, mogli smo čuti od Mary Phiri na prošlom ročištu. - Spriječila sam Hrvate da izađu iz zemlje jer nisam poznavala Zakon o posvajanju djece u Demokratskoj Republici Kongo - rekla je Mary Phiri (35) u iskazu pred Visokim sudom u Ndoli. 

Komentari 129