Obavijesti

News

Komentari 16

Mamićeva obrana se protivila: Na sudu izvedeni novi dokazi

Mamićeva obrana se protivila: Na sudu izvedeni novi dokazi
1

Obrana se usprotivila izvođenju ovih dokaza, smatrajući da je riječ o radnjama obavljenim tijekom trajanja suđenja, nakon što je istraga već davno bila završena pa da ih Uskok nije bio ovlašten pribavljati

VIDEO

Čitanjem dokumentacije, koju je predložio Uskok, na osječkom Županijskom sudu, u ponedjeljak je nastavljeno suđenje bivšem čelniku NK "Dinama" Zdravku Mamiću i još trojici okrivljenika, a obrana se usprotivila izvođenju tih dokaza jer ih smatra nezakonitima.

Tako je, uz ostalo, pročitan zapisnik o poreznom nadzoru nad Zoranom Mamićem, koji je pronađen prilikom pretrage računala prvookrivljenog poreznika Milana Pernara, ugovori i aneksi ugovora o profesionalnom igranju nogometaša Dejana Lovrena, podaci o njegovom boravku i igranju u Francuskoj u ožujku 2011. iz kojih proizlazi da je Lovren 6. ožujka za svoj klub Lyon igrao utakmicu francuskog nacionalnog prvenstva, a 8. ožujka trenirao u klubu.

Tijekom svjedočenja, u rujnu prošle godine, Lovren je kazao kako je, u trenutku kada mu je isplaćen njegov dio transfernog obeštećenja, u ožujku 2011. bio u Hrvatskoj te da je otvorio račun u Erste banci. U Uskoku su tada to ocijenili odstupanjem od iskaza u istrazi, u kojemu je Lovren naveo da je tada bio u Francuskoj, u Lyonu, zbog čega nije mogao osobno otvoriti račun u banci i otići po novac koji mu je bio isplaćen. U spornom svjedočenju Lovren se također nije mogao sjetiti je li u to vrijeme imao nekih obaveza u Lyonu.

Obrana se usprotivila izvođenju ovih dokaza, smatrajući da je riječ o radnjama obavljenim tijekom trajanja suđenja, nakon što je istraga već davno bila završena pa da ih Uskok nije bio ovlašten pribavljati.

Predsjednik Sudskog vijeća Darko Krušlin podsjetio je kako je o prihvaćanju ovih dokaza Vijeće odlučilo na prethodnoj raspravi.

Iz zapisnika je, kao nezakonit, ipak izdvojen dokazni prijedlog o procjeni vrijednosti satova u vlasništvu Zdravka i Zorana Mamića te drugih osoba, s obzirom da je procjenu naložio Uskok, a ne raspravno vijeće.

Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem direktoru "Dinama" Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru u Osijeku se sudi zbog optužbi da su NK "Dinamo", izvlačenjem novca, oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Suđenje se nastavlja u utorak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe