Obavijesti

News

Komentari 3

Nastavljeno suđenje ženi koja je zatukla brata drškom metle

Nastavljeno suđenje ženi koja je zatukla brata drškom metle
3

Optužena Jovanka (72) se izjasnila da se ne osjeća krivom za kazneno djelo usmrćenja koje joj se stavlja na teret, te da ostaje kod obrane koju je iznijela u ranijem postupku.

VIDEO

Po izmijenjenoj optužnici u utorak je na Županijskom sudu u Karlovcu nastavljeno suđenje Jovanki Vasovski (72) za usmrćenje brata Dušana Atlije (62) u njihovoj zajedničkoj kući u Donjem Srbu 27. lipnja 2015. godine. U odnosu na raniju optužnicu kojom je se teretilo da je počinila kazneno djelo ubojstva za koje je propisana najmanja kazna zatvora u trajanju od pet godina, izmijenjenom optužnicom je se tereti da je počinila kazneno djelo usmrćenje, tj. da je usmrtila drugog dovedena bez svoje krivnje njegovim napadom, teškim vrijeđanjem ili zlostavljanjem u stanje dugotrajne patnje, jake razdraženosti ili prepasti, za koje je propisana kazna u trajanju od najmanje jedne do deset godina zatvora. S obzirom da se nakon počinjenja kaznenog djela i donošenja pravomoćne presude izmijenio naziv ili opis kaznenog djela sud je utvrdio da postoji pravni kontinuitet da se činjenično stanje podvede pod biće novog kaznenog djela iz novog zakona, te se primjenjuje zakon koji je blaži za počinitelja. Zbog toga se Jovanki sada sudi za kazneno djelo usmrćenje, iz novog zakona.   

Podsjetimo, Jovanku se tereti jer je drškom metle zatukla mlađeg brata i usmrtila ga. Kao i u ranijem postupku, optužena Jovanka se izjasnila da se ne osjeća krivom za kazneno djelo usmrćenja koje joj se stavlja na teret, te da ostaje kod obrane koju je iznijela u ranijem postupku. 

Predsjednica sudskog vijeća, sutkinja Sanda Janković naložila je dopunu, odnosno dodatno vještačenje psihijatrijskog sudskog vještaka s obzirom na izmijenjeni činjenični opis optužnice, te kvalifikaciju same optužnice, kojom  se optuženu tereti "da je kazneno djelo počinila u afektu jake razdraženosti", a vještak je u svom nalazu u ranijem postupku utvrdio da je u vrijeme počinjenja djela bila u afektu srednjeg intenziteta. Sudsko vijeće zanima njegov dopunjen nalaz i mišljenje, temeljem dodatnog vještačenja, a koje će odgovoriti na pitanje da li afekt srednjeg intenziteta odgovara stanju jake razdražljivosti. Suđenje se nastavlja 26. ožujka saslušanjem vještaka nakon čega se postupak privodi kraju.  
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature