Obavijesti

News

Komentari 4

Nasukala se jedrilica: Lučka kapetanija spasila petero Čeha

Nasukala se jedrilica: Lučka kapetanija spasila petero Čeha
1

Do nasukavanja češke jedrilice najvjerojatnije je došlo zbog kvara pogonskoga stroja u trenutku dok su na moru vladale nepovoljne vremenske prilike

VIDEO

Na šibenskom području nadzora sigurnosti plovidbe u srijedu je poduzeta akcija spašavanja peteročlane posade koja se nasukala,  dok su u utorak na zadarskom području poduzete dvije akcije hitnoga medicinskog transporta pacijenata.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u srijedu u 11.55 sati zaprimila je posredstvom sudionika u pomorskom prometu dojavu o nasukanju nepoznate jedrilice na istočnoj strani otoka Kaprije. Nakon dojave, Središnjica u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Šibenik pokrenula akciju spašavanja.

Djelatnici šibenske Kapetanije ubrzo su pristigli na dojavljenu poziciju, uvala Luke, gdje su pronašli manju jedrilicu, dužine 7,5 metara, češke zastave nasukanu na otočnim stijenama, dok je peteročlana posada na obližnjim stijenama dočekala pomoć.

Do nasukavanja češke jedrilice najvjerojatnije je došlo  zbog kvara pogonskoga stroja u trenutku dok su na moru vladale nepovoljne vremenske prilike, te se jedrilica nasukala na stijene otoka Kaprije, dok se peteročlana posada spasila iskakanjem iz plovila na obalu.  Na jedrilici je oštećen trup, no more nije onečišćeno. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Voditelj jedrilice kao i ostalih četvero članova posade, svi češki državljani, prevezeni su službenim plovilom u Šibenik. 

Dvije akcije medicinskog prijevoza pacijenata

Na zadarskom području nadzora sigurnosti plovidbe zabilježene su dvije akcije medicinskoga transporta pacijenata sa otoka Božava u Zadar, a koje su u utorak poduzeli djelatnici Lučke ispostave Božava.

Prvi medicinski prijevoz započeo je u 9.23 sati nakon što je pristigao poziv u pomoć iz mjesta Sali na Dugom otoku. Djelatnici božavske ispostave službenim plovilom preuzeli su hitan transport pacijenta F.S. (rođen 1941. godine), njemački državljanin, te su ga prevezli u Sukošan, gdje su pacijenta u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar.

Drugi medicinski prijevoz obavljen je u 14.40 sati  iz uvale Telašćica sa školskoga broda "Kraljica mora". S broda je službenim plovilom Lučke ispostave Božava u hitan medicinski transport, u pratnji dežurne saljske liječnice, preuzet učenik R. C. (rođen 1998. godine) te je također prevezen u Sukošan, gdje su ga u daljnje postupanje preuzeli djelatnici HMP Zadar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag