Obavijesti

News

Komentari 35

'Natjerala je mog sina da glumi roba, a bijelce da budu plemići'

'Natjerala je mog sina da glumi roba, a bijelce da budu plemići'
1

U sklopu sata povijesti djeca su imala malu predstavu, gdje su po nalogu učiteljice mali afroamerikanci trebali glumiti robove - berače pamuka i radnike u rudniku

VIDEO

Sat povijesti u osnovnoj školi Staunton u američkoj saveznoj državi Virginiji razbjesnio je majku jednog učenika, javlja Daily Mail.

Sin Tamike Derozen, koji pohađa šesti razred, ispričao je majci kako su prošli tjedan učili o tome kako su Sjedinjene Države 1804. kupile teritorij tadašnje države Louisiane od Napoleonove Francuske. U sklopu sata djeca su imala malu predstavu, gdje su po nalogu učiteljice mali Afroamerikanci trebali glumiti robove - berače pamuka i radnike u rudniku. S druge strane, bijeli učenici su glumili plemiće.

Dječak je kazao majci kako su neki đaci odbili sudjelovati u predstavi. On također nije želio sudjelovati u predstavi, ali nije se htio suprotstaviti nastavnici zbog straha da će upasti u probleme.

Bijesna majka nazvala je školu i prijavila ravnatelju što se zbivalo na satu povijesti. Ravnatelj se ispričao i kazao da je razgovarao s nastavnicom, te da joj je objasnio da ne smije djecu grupirati po boji kože.

No kad je sljedeći put došao na sat, dječaka je dočekalo novo neugodno iznenađenje. Nastavnica, čiji identitet nije otkriven, je na zidu učionice projektorom prikazala scenu iz miniserije "Korijeni", koja govori o usponu obitelji Alexa Haleyja od ropstva do djelomične slobode. Učenike je potom upitala misle li da bi bilo logično da su bijelci glumili robove.

- Baš tako. Onima koje sam uvrijedila, ispričavam se. Ali morate shvatiti zašto sam baš vas izabrala da glumite robove... vama jednostavno bolje pristaje ta uloga - rekla je nastavnica, pokušavajući na potpuno neprikladan način opravdati svoj potez.

Škola je nakon drugog incidenta pokrenula istragu poručujući roditeljima da će, utvrdi li se da je bilo kršenja statuta škole, odgovorni biti sankcionirani.

- Ako su tvrdnje roditelja istinite, onda je riječ o neprikladnom ponašanju našeg osoblja koje nećemo tolerirati. U svakom trenutku očekujemo od naših profesora i ostatka osoblja da budu uzor i dobar primjer učenicima - poručuju iz škole.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori