Obavijesti

News

Komentari 39

'Ne bih se nikad poput Divjak mogla prodati za par računala'

'Ne bih se nikad poput Divjak mogla prodati za par računala'
1

ZADOVOLJNA JE Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević tvrdi da ne želi postati nova ministrica obrazovanja jer je već na funkciji

VIDEO

Katalog udžbenika za sljedeću godinu ministrica Divjak je prvo objavila sa zakašnjenjem, a kad je ipak uspjela, aplikacija nije radila i još uvijek ne radi. To je tipična jedna prevara i laž kakve nam dolaze iz njenog ministarstva, rekao je u petak Ivica Lovrić. 

Zagrebački pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, tako je zajedno sa zamjenicom gradonačelnika, Jelenom Pavičić Vukičević, rekao što sve zamjera Ministarstvo znanosti i obrazovanja na čelu s ministricom Blaženkom Divjak. Prvo su nabrojali sve vrtiće i škole koje je Grad izgradio, renovirao i energetski obnovio. Do sad su u posljednje tri godine u sve to uložili i još ulažu, skoro milijardu kuna.

Za usporedbu, podsjetili su na školsku sportsku dvoranu u Babinoj Gredi koju Ministarstvo gradi od 2012. godine i još nije gotova, te su pokazali fotografiju Osnovne škole u Vukovaru koju također obnavlja Ministarstvo, a totalno je derutna. 

- Eto, nije nam bilo teško zbrojiti što je sve Ministarstvo napravilo, ali je bilo malo teže zbrojiti sve što smo učinili mi - rekao je pročelnik Lovrić. Gradonačelnikova zamjenica rekla je da ne želi da itko blati rad Grada jer su oni na njega jako ponosni. Dodala je i da nema namjeru postati ministrica obrazovanja.

- Ne bih se nikad kao Divjak mogla prodati za par računala po određenoj cijeni - rekla je Pavičić Vukičević. Saborski Klub zastupnika Milana Bandića objavio je ubrzo nakon konferencije za novinare koju su sazvali Lovrić i Vukičević, da će iduće srijede početi prikupljati potpise za smjenu ministrice Divjak. Ona je pak danas rekla da Bandić, ima obveze osnivača, a ona obveze koje proizlaze iz obveza Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao što su plaće učitelja, nastavnika i profesora.

Želi je smijeniti

Milan Bandić zatražio je u utorak od premijera Andreja Plenkovića da smjeni ministricu Divjak zbog preskupih metodičkih priručnika. Iz njegove stranke tvrde da ne namjeravaju zamijeniti HNS u Vladi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.