News

Komentari 37

(Ne)obična nedjelja: Krenuli na plac pa stali na cijepljenje

(Ne)obična nedjelja: Krenuli na plac pa stali na cijepljenje

Na Zagrebačkom velesajmu jučer se cijepila još 1661 osoba. Mnogi su došli i prije nego su punktovi otvoreni

Bila je gužva do poslije 9 sati. Neki su već u 5 sati stajali u redu i čekali. Sad nema kolona, komentirali su redari civilne zaštite ispred Zagrebačkog velesajma.

Pogledajte video: Do jučer nikoga, a sad se 'tuku' za cjepivo

Do paviljona broj devet, u kojemu su jučer 24 liječničke ekipe cijepile one koji su došli po prvu, drugu ili treću dozu, stigli smo oko 10 sati, kad gužvi doista više nije bilo, iako je jučer radio samo jedan punkt, onaj na Velesajmu. Punktovi u Rockefellerovoj 4 i Ulici Radoslava Cimermana 64a, unatoč najavama, jučer nisu radili.

Tijekom prijepodneva građani su stalno dolazili, i to uglavnom po prvu dozu. Uglavnom su dolazili mlađi ljudi, koji su se, kako su nam rekli, odlučili cijepiti zbog posla, odnosno zbog odluke Stožera prema kojoj se od 15. studenog uvode Covid potvrde za sve zaposlene u državnim i javnim službama. A njih je, prema podacima Ministarstva uprave za prošlu godinu, čak 255.000.

Cijepi se sve više djece

Doznajemo i kako sve više roditelja dolazi cijepiti djecu. Tako je na Velesajam u nedjelju došla i mama s dvije curice, mlađe od 12 godina. Na pitanje zbog čega je dovela djecu na cijepljenje, kako doznajemo, odgovorila je da planiraju put u SAD te im treba Covid potvrda i za djevojčice. Cijepiti se došla i trudnica u visokoj trudnoći.

- Kamo se ide na cijepljenje - pitala je redara pri dolasku.

- Samo ravno. Javite se liječniku da vidite možete li se cijepiti - savjetovao joj je redar.

- Sad kad sam u trećem tromjesečju, mogu - odgovorila je u prolazu.

Izjave nije željela davati. No razgovarali smo sa supružnicima u srednjim godinama. Žena se cijepila u petak te je u nedjelju dopratila supruga. Oboje su primili prvu dozu Pfizera.

- Krenuli smo na plac pa smo svratili prvo na Velesajam vidjeti ima li gužve. Budući da nema, cijepio se i suprug - kazala je te dodala kako se na cijepljenje odlučila nakon odluke Stožera o proširenju korištenja Covid potvrda jer radi u državnoj službi. Nuspojava nije imala, osim bola u ruci, a nada se kako ih neće imati ni suprug jer u ponedjeljak mora na put.
Liječnica Tatjana Vidović Petričević u razgovoru za HRT kazala je da se u nedjelju cijepilo 1600 ljudi, a dan ranije oko 2000. Dodajmo da je Grad Zagreb osigurao i osam novih punktova za cijepljenje, koji s radom kreću od utorka, 9. studenog.

Osam novih punktova

Tako će Dom zdravlja Zagreb Centar cijepiti na punktovima: Runjaninova 4, Lučko 2a i Šestinska cesta 1.

Dom zdravlja Zagreb Istok na punktovima: Ninska 16 i Resnički put 81, a Dom zdravlja Zagreb Zapad cijepit će na punktovima: Ulica Kerestinečkih žrtava 31, Trg Ivana Kukuljevića 1 i Prečko 2a.

Najčitaniji članci