Obavijesti

News

Komentari 190

Ne odustaje: Pomirit ćemo se s Hrvatima i Bošnjacima kad-tad

Ne odustaje: Pomirit ćemo se s Hrvatima i Bošnjacima kad-tad
1

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić ne želi odustati od ideje o zajedničkom danu sjećanja na sve žrtve ratova. Vjeruje da je pomirenje moguće i da će se zbiti skoro

VIDEO

Nikad neću odustati od ideje o zajedničkom danu sjećanja na sve žrtve ratova s prostora bivše Jugoslavije. Ponosan sam na tu inicijativu i vjerujem da će se kad-tad, makar i za dvije do tri godine, regija pomiriti - izjavio je premijer Vučić u intervjuu za beogradski list Kurir.

Ovaj bivši istaknuti Šešeljev radikal smatra da su  Zoran Milanović i kosovski vicepremijer Hashimu Tachiju odbacili njegov prijedlog o uspostavljanju zajedničkog dana sjećanja na sve žrtve jer "u našoj regiji svi imaju samo jedno oko, ono kojim gledaju na vlastito stradanje".

-  I upravo zato sam želio da više ne stavljamo crni povez oko jednog oka, već da otvorimo oba, priznamo da su se zločini događali na svim stranama, da poštujemo tuđe žrtve jednako koliko i svoje i da pokušamo gledati u budućnost - kazao je srbijanski premijer poznat po izjavi da "za jednog Srbina treba pobiti stotinu muslimana".

- Moja namjera nije bila reći bilo kome koje će praznike slaviti, svako ima pravo na svoje praznike. Neki od tih praznika nama nisu po volji, ali nikad im se nismo miješali. Samo sam molio da u 365 dana imamo jedan zajednički dan. Da sve te žrtve na prostoru bivše Jugoslavije imaju jedan zajednički dan -  rekao je Vučić te dodao da nije manje vrijedna bilo koja srpska žrtva od bošnjačke ili hrvatske.

Vučić je ovom prilikom rekao kako je očuvanje stabilnosti jedan od najvećih interesa i da je uvjeren da bi Hrvati trebali još razmisliti o njegovoj inicijativi.

 - Nije kasno ni za dvije-tri godine da se o tome razmišlja na drugačiji način. I siguran sam da će se razmišljati na drugačiji način - pun nade je političar koji smatra da je Oluja najveće etničko čišćenje poslije Drugog svjetskog rata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 190
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao