Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
126 komentara

'Ne postoji problem Roma, već problem koji nastaje od ljudi'

Komentirajući prijedlog da se pripadnicima romske zajednice sklonima kocki, drogi i kriminalu dodijele vaučeri za hranu, zastupnik je rekao da ga ne podržava jer bi ih to dodatno podijelilo

Foto: HRT
126 komentara

Saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi na prozivke da ga je kupio Milan Bandić u svoj klub zastupnika odgovara u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u dva: ‘Bandić je meni ponudio projekt memorijalnog centra za Rome. Ako je borba za romsku zajednicu znak da me Bandić kupio, onda me je kupio. Neka me i drugi kupe’.

Na svoj način je opisao i situaciju u Međimurju, koja je eskalirala nakon prosvjeda protiv Roma u Pribislavcu.

- Ne postoji problem Roma, može biti samo problem, koji nastaje od ljudi - rekao je. Ujedno je dodao kako on vidi rješenje tih problema.

- Ako načelnica općine poznaje svakog Roma, koji živi tamo, neka prijavi one koji su kriminalci. Ako je netko od njih nešto počinio, treba odgovarati - smatra Kajtazi. Od rješavanja problema ne odustaje te navodi kako je u protekle dvije godine pokušao riješiti probleme s načelnikom, zamjenikom i županom, ali su ga većinom odbijali jer nemaju političke volje za pronalaskom rješenja.

- Oni, koji stvaraju problem zapravo zajedno organiziraju prosvjed - ističe Kajtazi. Komentirajući prijedlog da se pripadnicima romske zajednice sklonima kocki, drogi i kriminalu dodijele vaučeri za hranu, zastupnik je rekao da ga ne podržava jer bi to dodatno podijelilo Rome te to im ne omogućava da nabavljaju lijekove ili plaćaju školovanje djeci. Upitan zašto se romska zajednica teško integrira u hrvatsko društvo, opisao je nasmijano: “Sve počinje od one rečenice ‘ako nisi dobar, ukrast će te Cigan.”

Smatra da je i problem Roma što s obrazovanjem staju s nekoliko razreda osnovne škole.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message