Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
65 komentara

'Ne smijemo imati toleranciju prema bilo kakvom varanju...'

Komentirala je i Barišićevu izjavu po kojoj će ista skupina koja je do sada radila obrazovnu reformu to nastaviti raditi i dalje: - Bivši ministar ima svoja očekivanja, a ja imam svoje planove...

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
65 komentara

- Kao društvo moramo imati nultu stopu tolerancije na bilo kakvo varanje, bez obzira radi li se o obrazovnom, znanstvenom ili gospodarskom sustavu, rekla je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak. 

Osvrnula se time na stručno povjerenstvo Sveučilišta u Augsburgu koje je utvrdilo da doktorski rad bivšeg ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića ipak nije autoplagijat. No, odluka nije konačna i ona koju će tijekom rujna donijeti vodstvo tog sveučilišta može biti drugačija, piše N1.

- Mislim da je izuzetno važno da mi naučimo prihvaćati konačne odluke Povjerenstava koja se bave etičkim pitanjima bez obzira dolaze li one iz Hrvatske ili iz Njemačke. Još je važnije da izgradimo sustav koji će na transparentan i neovisan način rješavati etička pitanja i dvojbe, kazala je ministrica.

- Kao društvo moramo imati nultu stopu tolerancije na bilo kakvo varanje, bez obzira radi li se o obrazovnom, znanstvenom ili gospodarskom sustavu, dodala je Divjak.

Komentirala je i Barišićevu izjavu po kojoj će ista skupina koja je do sada radila obrazovnu reformu to nastaviti raditi i dalje.

- Bivši ministar ima svoja očekivanja, a ja imam svoje planove, a ja sam sad u poziciji, kazala je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message