Obavijesti

News

Komentari 38

'Ne znam kako je metak bio u cijevi': Ubio djevojku u stanu

'Ne znam kako je metak bio u cijevi': Ubio djevojku u stanu

SPLIT: Bruno Bajrić (24), optuženik za ubojstvo svoje djevojke Anice Ćurić (22), tvrdi da se ne sjeća da je pritisnuo okidač. Objava presude zakazana je za utorak, 21. studenog

VIDEO

Bruno Bajrić (24) iz Splita optužen je za ubojstvo svoje djevojke Anice Ćurić (22) iz Kaštela. Bajrića se tereti da je krajem studenog prošle godine u Slavonskoj ulici u Splitu opalio smrtonosni hitac iz pištolja u grudi svoje tadašnje djevojke.

Na snimci koja je napravljena na državnom odvjetništvu neposredno nakon njegovog uhićenja čuje se mladićev plač i iz tog je razloga iznošenje obrane bilo prekinuto nekoliko puta.

'Ne znam ni sam kako ću ovo preživjeti...'

- Našao sam se s Anicom u osam sati i bili smo kod mene sat ili dva. Nije postojala svađa ili konflikt između nas. Večerali smo i gledali dokumentarac u mojoj sobi. Ne želim negirati, ali ne znam ni sam kako se to dogodilo. Ne znam kako je metak bio u cijevi. Ni u zadnjoj primisli mi nije bilo da bi pištolj mogao opaliti. Taj dan sam rastavio i sastavio pištolj, uvjeren da nema streljiva u njemu, i ostavio sam ga na krevetu. Išao sam ga spremiti i u trenutku kada sam ga uzeo u ruke to se dogodilo. Ne sjećam se da sam išta pritisnuo. Pokušavam vratiti tu scenu, ali nema je u glavi. Pretpostavljam da je nakon toga pištolj pao na pod gdje ga je našla policija. Iste sekunde sam uzeo Anicu i vikao da me roditelji čuju. Odvezao sam je uz pomoć oca na Prvu pomoć - prepričao je Bajrić što se dogodilo te kobne večeri u njegovom obiteljskom stanu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Rekao je i da je bio na obuci za zaštitara u Poljskoj i da mu je prijatelj dao pištolj marke Mauser na čuvanje. Upravo je njegova obuka za zaštitara dokaz da zna baratati oružjem i da je bio svjestan kako pucanjem iz pištolja može usmrtiti djevojku, tvrdi tužiteljica Mira Dolić.

S druge strane, Bajrićev odvjetnik Željko Gulišija uvjeren je da se radi o smrti iz nehaja.

- Policijski službenici su svakako educiraniji i imaju višu razinu iskustva u rukovanju oružjem od zaštitara pa se u zadnjih nekoliko godina dogodilo više slučajeva u kojima su policijski službenici zadobili ozljede u policijskim prostorijama zbog propusta u rukovanju oružjem, a slično se događalo i vojnicima koji su također educirani. U nekim slučajevima samo spletom sretnih okolnosti nije došlo do stradanja drugih osoba nakon nespretnog ispaljivanja metka - istaknuo je Gulišija. Rekao je i da su se Bruno i Anica planirali oženiti te da je njihova veza bila odlično prihvaćena od strane obje obitelji.

Objava presude zakazana je za utorak, 21. studenog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"