Obavijesti

News

Komentari 378

Radnici Čistoće ne vraćaju se na posao još: 'Što znači suspenzija otkaza? Žele pismenu odluku'

Radnici Čistoće ne vraćaju se na posao još: 'Što znači suspenzija otkaza? Žele pismenu odluku'
10

Nezadovoljstvo radnika zagrebačke Čistoće traje duže vremena no kulminiralo je nedavnim otkazom trojice kolega koje su snimili kako bacaju sav otpad u isti kamion

Ljuti i razočarani komunalni djelatnici Zagrebačke Čistoće od danas u 6 ujutro štrajkaju te su najavili kako će štrajkati dok uprava ne riješi njihove zahtjeve od povećanja plaća do uvjeta rada. 

U poslijepodnevnim satima se medijima obratio i šef Čistoće Davor Vić te poručio kako su suspendirali odluke o otkazima. Dodao je da očekuje da se svi radnici sada vrate na posao obzirom da je njihov primarni zahtjev ispunjen. 

Pogledajte video: Štrajk radnika Čistoće

Pokretanje videa...

prosvjed radnika zagrebačke čistoće 03:00

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
20.04

'Žele napismeno da radnici neće dobiti otkaz' 

Mirjana Kaltak, predsjednica Sindikata Čistoća rekla je za 24sata da su radnicima obznanili da se povlači odluka o otkazu i da će se cijeli slučaj ponovno razmotriti. 

- Radnici svejedno nastavljaju sa štrajkom, sve dok napismeno ne dobiju od predsjednika uprave da radnici neće dobiti otkaz - rekla je. 

Do tad, kaže, ne izlaze na teren. 

19.41

Sindikalni povjerenik: Radnici se ne vraćaju na posao dok ne dobiju pisanu odluku 

Kako javlja HRT, radnici Čistoće nisu se vratili na posao. Sindikalni povjerenik poručio je da su ujutro zatekli situaciju da radnici ne žele izaći van u znak solidarnosti s drugim radnicima. 

- Tražili su od voditelja podružnice da im se obrati, on im se obratio, a oni nisu bili zadovoljni. Nakon toga su sindikati pozvani u Holding gdje je uprava zatražila suradnju - rekao je. 

- Što znači privremena suspenzija? To oni ne prihvaćaju kao opravdani razlog da nastave s poslom. Traže pismenu odluku - poručio je. 

- Svi se nadamo da će to biti sutra. To nije dobra situacija ni za radnike ni za građane - rekao je. 

16.57

Vić: Suspendirali smo odluku o otkazima 

S obzirom na sva nova saznanja po pitanju tog slučaja, odlučili smo privremeno suspendirati odluku o otkazu kako bi se odvoz otpada mogao nastaviti. Apsolutno nam je jasno da su naši radnici izloženi određenom pritisku, rekao je na konferenciji za medije voditelj podružnice Čistoća. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE 

 

15.56

Iz Zagrebačkog holdinga izvijestili su kako će u 16.30 izjavu za medije dati voditelj podružnice Čistoća Davor Vić. 

12.41

- Mi smo imali na toj lokaciji 5 tona plastike viška. Poslužili smo se jednim kontejnerom biootpada i jednim miješanog otpada koji su bili potpuno prazni kako bi mogli skupiti tu plastiku. Bilo je i stiropora i svega jer ljudi nisu više imali gdje trpat plastiku. CIOS grupi je poslano imaju li zamjerke na sadržaj kamiona i rekli su da je sve uredno poslano. U kamionu je bila plastika - pročitao je poruku otpuštenog radnika jedan od njegovih kolega.

Komentari 378