Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
31 komentara

'Neću se miješati u uređivačku politiku HRT-a, ali ću reagirati'

Zastupnica je u priopćenju za javnost poručila da su se u svezi njene objave na društvenim mrežama nakon sastanka na HRT-u u javnosti pojavili mnogi komentari  koji se ne baziraju na činjenicama održanog sastanka

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
31 komentara

Saborska zastupnica pet nacionalnih manjina, među njima i albanske, Ermina Lekaj Prljaskaj u srijedu je odlučno odbacila prozivke da se kani miješati u uređivačku politiku HRT-a i utjecati na slobodu medija, ali je poručila da će i dalje odlučno reagirati na svaki propust u kojem se iskrivljuje činjenično stanje. 

Zastupnica je u priopćenju za javnost poručila da su se u svezi njene objave na društvenim mrežama nakon sastanka na HRT-u u javnosti pojavili mnogi komentari koji se ne baziraju na činjenicama održanog sastanka.

Navela je kako su veleposlanik Republike Kosovo Gezim Kasapoli i ona, kao zastupnica albanske manjine zatražili prijem na HRT-u povodom "jedne u nizu grešaka povodom izvještavanja o zbivanjima u Republici Kosovo", konkretno isticanja zastave Republike Srbije u najavi izvješća iz Prištine.

- Predstavnici HRT-a na čelu s glavnim ravnateljem Kazimirom Bačićem ispričali su se za učinjeni propust, najavili pismenu ispriku veleposlanstvu Kosova te stegovne mjere, sukladno internim aktima, prema djelatnicima koji su napravili propust, navodi Lekaj Prljaskaj. 

- Predložili smo da se veleposlanik Republike Kosovo i ja odazovemo pozivu za gostovanje u jednoj od emisija HTV-a. U tom kontekstu sam predložila da ekipa HTV-a posjeti Kosovo i svoju arhivu obogati snimkama aktualnog stanja koji bi, između ostalog, poslužili kao ilustracija izvješćima iz ove države - dodala je.

- Odlučno odbacujem bilo kakve nakane miješanja u uređivačku politiku HTV-a i slobodu medija, ali na svaki propust koji iskrivljuje činjenično stanje u izvješćima ću i dalje odlučno reagirati, poručila je zastupnica. 

HRT, koji je u podnevnom Dnevniku, 6. listopada, najavio izvještaj o izborima na Kosovu slikom zastave Republike Srbije, istog se dana zbog toga i ispričao.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message