Obavijesti

News

Neizmjerno zahvalni: 'Imamo puno djece i treba nam pomoć'

Neizmjerno zahvalni: 'Imamo puno djece i treba nam pomoć'
3

Ivan Kell i njegova supruga Nataša ima desetero djece u dobi od 11 do 28 godina. Većina ih se još školuje. Stipe Mornar poklonio im je novčani dio nagrade koju je dovio kao najbolji polaznik škole “Blago Zadro”

VIDEO

Poručnik bojnog broda Stipe Mornar (41) iz Kaštela dobio je Plaketu grada Vukovara za najboljeg polaznika 26. naraštaja Zapovjedno-stožerne škole “Blago Zadro” i nagradu od 5000 kuna. Iako i on ima obitelj i dvoje djece, taj je novac odlučio darovati vukovarskom branitelju i vojnom invalidu Ivanu Kellu i njegovoj obitelji.

Ivan Kell i njegova supruga Nataša, naime, ima desetero djece u dobi od 11 do 28 godina. Većina ih se još školuje.

- Neizmjerno sam zahvalan gospodinu Mornaru. Njegova me velikodušna gesta doista iznenadila, počašćen sam. Supruga i ja imamo puno djece i potrebna nam je pomoć iako vjerujem da u našem gradu ima i onih kojima je ona i potrebnija. Gospodine Mornaru, hvala što ste odabrali mene i moju djecu - iskreno je kazao Kell dodajući kako je za odgoj djece najzaslužnija njegova supruga, koja nije došla upoznati poručnika Mornara jer već nekoliko mjeseci radi u Njemačkoj, s još troje starije djece.

Obitelj Kell je jedinstvena u Hrvatskoj jer ima četiri para blizanaca. Kad je počeo rat u Vukovaru, Ivan je bio prvi među onima koji su uzeli pušku. Otišao je na položaj i ostavio suprugu Natašu s jednogodišnjom kćeri u podrumu. Tu je i dočekala pad Vukovara 18. studenog, ali nije dočekala i Ivana, koji je zarobljen te je završio u logoru.

- Iz Vukovara smo otišli s jednim, a vratili se u njega s petero djece. Progonstvo nam je donijelo mukotrpan život, ali i puno dječjeg smijeha - s osmijehom priča Kell.

To se posebno svidjelo poručniku Mornaru.

'Novac mi nije potreban'

- Plaketa grada Vukovara koju sam dobio znači mi više od bilo čega u životu, daleko više od ikakve novčane nagrade. Meni novac nije potreban i želio sam ga darovati nekoj vukovarskoj obitelji. Drago mi je da to ide u ruke tako brojnoj obitelji, i to još vukovarskom branitelju. Nadam se da će im ovaj iznos bar malo pomoći iako bih najviše želio da im takva pomoć više nikad ne zatreba, da imaju dovoljno materijalnih sredstava za uzdržavanje i podizanje djece - kazao je poručnik Mornar dodajući kako im je želio darovati i malo osobniji poklon. Njegova majka je slavonskoj obitelji iz Dalmacije poslala njihove domaće proizvode - smokve, bajame, masline i ulje.

- Bilo bi dobro da u Vukovaru imamo još više obitelji s toliko djece. Trebalo je imati odvažnosti, hrabrosti, volje, vjere i svega da se u Vukovaru odgaja desetero djece. Ovo je drugi put da najbolji pripadnike vojne škole dariva neku vukovarsku obitelji. To je lijepa i dobra gesta pripadnika vojnih postrojbi koja pokazuje duboku povezanost pripadnika HV-a i vukovarskih branitelja, koji su bili temelj nastanka naše vojske i države. Ova gesta govori puno o svijesti, emociji i senzibilnosti naših vojnih časnika za Vukovar, Domovinski rat i hrvatske branitelje - kazao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava dodajući da su oba vojnika, svaki u svoje vrijeme, bili na visokoj razini u vojnoj spremi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1