Obavijesti

News

Komentari 42

'Neka Plenković dođe i uvjeri nas u genijalnost tog ugovora'

'Neka Plenković dođe i uvjeri nas u genijalnost tog ugovora'
1

SDP potpise za opoziv premijera iz vladajuće kvote nije tražio, a Arsen Bauk je poručio:  'Ako se netko baš bude trsio da potpiše nećemo mu slomiti ruku'

VIDEO

Zahtjev za opoziv premijera i Vlade SDP će u proceduru uputiti danas ili najkasnije u ponedjeljak, najavio je predsjednik kluba SDP-a Arsen Bauk. U tijeku su razgovori s drugim stankama, a kazao je da su predstavnici većine oporbenih stranaka potpisali SDP-ov prijedlog.

Izvijestio je da su potpisali zastupnici HSS-a, IDS-a, GLAS-a, Živog zida, Promijenimo Hrvatsku, SDP-a, a očekuju još koji potpis iz Mosta te će nakon toga kompletirati zahtjev iako imaju potreban 31 potpis. Napomenuo je da Klub SDP-a sam ima dovoljan broj potpisa, ali ne žele sada da "potroše svu municiju pa će malo raspodijeliti po svim klubovima".

Bauk je ponovio da idu s minimalnim brojem potrebih potpisa kako bi eventualno neki drugi put druga polovica zastupnika mogla potpisati sličan prijedlog.

Ovo je jedini način da ga prisile da dođe u Sabor

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Potpise iz vladajuće kvote nisu tražili, a Bauk je poručio:  'Ako se netko baš bude trsio da potpiše nećemo mu slomiti ruku'.

Podsjetio je da za razliku od drugih zahtjeva, ovaj zahtjev za opoziv rezultat je odbijanja premijera da dođe u Sabor i obrati se zastupnicima povodom najnovijih događaja u aferi Agrokor.

Bauk ističe kako je ovo oporbi jedini poslovnički način da ga prisile da u Saboru odgovori zastupnicima na neka pitanja.

Na premijerov odgovor da je to "jalov pokušaj opozicije", Bauk je uzvratio:

'Svi zahtjevi za opoziv rezultirali su pukotinama među vladajućima'

- Prijedlog za opoziv ima za cilj dovesti premijera u Sabor da odgovori na pitanja  i uvjeri nas u u genijalnost ugovora koji je potpisao Ante Ramljak. U tome ćemo sigurno uspjeti. Ako vladajuća većina bude čvrsta i stabilna, onda će ostati odnosi kakvi su sada. Svi naši dosadašnji prijedlozi za opoziv imali su za rezultat pukotine u vladajućoj većini. Za Karamarka i za Marića dio zastupnika je glasao za naš prijedlog, a za Barišića je dio zastupnika većine bio suzdržan. U ovom trenutku nemamo ni indicije ni informacije da bi netko iz vladajuće većine mogao glasati drugačije osim da bude protiv našeg prijedloga - rekao je Bauk. 

'Mogli su doći i objasniti kako je Ramljakov potez super, ali nisu'

Na pitanje hoće li razgovarati s Miloradom Pupovcem o potpori zahtjevu za opoziv Bauk je kazao da u ovom trenutku ne razmišljaju o potpori manjinaca za rušenje Vlade. 

- Ima rok od osam do 30 dana u kojemu svatko onaj tko se želi pridružiti našem zahtjevu to može napraviti. Iz izjava Milorada Pupovca i Darinka Kosora vidi se da nisu zadovoljni potezom Ante Ramljaka. No, premijer ili ministrica Dalić mogli su doći u Sabor i objasniti nam kako je to super, a to nisu napravili pa će morati na ovaj način - zaključio je Bauk.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su