Obavijesti

News

Komentari 1

Nekoliko institucija u Berlinu primilo je prijetnje bombom

Nekoliko institucija u Berlinu primilo je prijetnje bombom

Posljednjih dana je u Njemačkoj sigurnosna situacija zbog rata u Izraelu napeta a podignut je i stupanj zaštite objekata koji pripadaju židovskoj zajednici

VIDEO

Nekoliko institucija u Berlinu izvijestilo je o prijetnjama bombama, nakon što su u ponedjeljak i ranije u utorak slične prijetnje bile upućene u više škola i medijskih kuća u drugim dijelovima Njemačke.

Policija je u utorak priopćila da se na udaru našao glavni željeznički kolodvor u Berlinu. Željeznički operater Deutsche Bahn primio je prijeteći e-mail tijekom noći, rekla je policijska glasnogovornica tijekom jutra.

Policija je potom pojačala svoje snage na Glavnom kolodvoru i procijenila stanje opasnosti. Na kraju se pretpostavilo da putnici nisu životno ugroženi.

Policija je uz to objavila da su televizijska postaja RTL i Kuća Willyja Brandta, sjedište Socijaldemokratske stranke (SPD) kancelara Olafa Scholza, također izloženi prijetnji bombom.

Pozvan je Državni ured kriminalističke policije, no policija za sada nije dala dodatne pojedinosti.

U ponedjeljak i utorak prijetilo se brojnim školama diljem Njemačke, kao i radijskim postajama i javnoj televiziji ZDF. U nekim je slučajevima policija govorila o palestinskoj militantnoj skupini Hamas kao izvoru prijetnji.

Posljednjih dana je u Njemačkoj sigurnosna situacija zbog rata u Izraelu napeta a podignut je i stupanj zaštite objekata koji pripadaju židovskoj zajednici.

Na zabranjenim propalestinskim prosvjedima su posljednjih dana u nekoliko navrata napadnuti pripadnici medija. Propalestinske organizacije medijima u Njemačkoj predbacuju jednostrano izvještavanje o sukobu u Izraelu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...
Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo