Obavijesti

News

Komentari 13

'Nema dogovora o novoj lokaciji za smještaj migranata'

'Nema dogovora o novoj lokaciji za smještaj migranata'
1

Nekoliko stotina migranata smješteno je u bivšoj vojarni Ušivak, dvadesetak kilometara udaljenoj od Sarajeva, koja je posebno prilagođena za sadašnju namjenu

VIDEO

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine traži rješenje za smještaj ilegalnih migranata no problem je što nema dogovora između vlasti BiH i međunarodnih organizacije koje bi takve kampove trebale financirati,  priopćilo je u petak ministarstvo nakon poziva da se hitno zatvori prenatrpani i neprimjereni kamp Vučjak kod Bihaća.

"Na žalost lokacije koje su do sada predlagane predstavnici Europske unije ocijenili su neprihvatljivima i odbili ih financirati navodeći kao razlog uvjete na terenu ili to što je zemljište u privatnom vlasništvu", navodi ministarstvo.

Čim bude ponuđena adekvatna lokacija, Ministarstvo sigurnosti BiH će se koordinirati s partnerskim organizacijama i osigurati smještaj u novom prihvatnom centru za osobe "koje se nalaze u kampu Vučjak, ali i sve novopridošle migrante", navodi se. 

Dodaje da je bila planirana izgradnja još jednog prihvatnog centra u okolici Sarajeva kako bi se područje Unsko-sanske županije dodatno rasteretilo od pritiska migranata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Unsko-sanskoj županiji sada je oko šest tisuća ilegalnih migranata u tri kampa na području Bihaća te u jednom kod Velike Kladuše.

Nekoliko stotina migranata smješteno je u bivšoj vojarni Ušivak, dvadesetak kilometara udaljenoj od Sarajeva, koja je posebno prilagođena za sadašnju namjenu.

Iz Ministarstva sigurnosti BiH ipak su upozorili da nije rješenje u otvaranju novih smještajnih kapaciteta nego u jačanju zaštite granice sa Srbijom i Crnom Gorom kako bi se priječio ulazak migranata u zemlju jer se ne smije dopustiti njihov masovni dolazak.

"BiH ne želi postati hot-spot za migrante čiji je krajnji cilj odlazak u zemlje Europske unije", istaknuli su u priopćenju.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina