News

Komentari 59

"Nema džabe parkinga, uvest ćemo reda, ma koliko koštalo"

"Nema džabe parkinga, uvest ćemo reda, ma koliko koštalo"

Nakon što je Bandić 'riješio' problem zaposlenika, uhvatio se u koštac s velikim brojem izdanih znakova pristupačnosti za invalide. U Zagrebu ih je više od 10.000

Nema džabe! To je istina i natrag nema. Dok sam ja gradonačelnik uvest ćemo reda, koliko koštalo da koštalo - rekao je Milan Bandić na konferenciji za novinare na temu parkiranja u gradu.

Unatoč tomu što su iz Ureda za promet poručili kako se ozbiljno razrađuje plan rješavanja problema zaposlenika koji nemaju gdje parkirati i nemaju mogućnost kupnje godišnje karte, gradonačelnik je takve najave kategorički odbacio.

- Nema povratka na staro. Mene će to koštati najviše, no fućka mi se. Na Skupštini smo donijeli odluku i mi je sada moramo provoditi. Ići dalje u liberalizaciji - nema šanse, to bi bio povratak na staro - jasan je bio gradonačelnik.

Nakon što je Bandić 'riješio' problem zaposlenika, uhvatio se u koštac s velikim brojem izdanih znakova pristupačnosti za invalide.

- Do 2008. godine imali smo 3200 znakova pristupačnosti, no odluke ministarstva su dovele do toga da ih sada imamo više od 10 tisuća - nastavio je Bandić.

Davor Jelavić, pročelnik Ureda za promet, najvećim problemom smatra činjenicu što je resorno ministarstvo spustilo potrebnu invalidnost donjih ekstremiteta sa 80 na 60 posto zbog čega je pravo na invalidsku "iskaznicu" dobilo još 7000 Zagrepčana.

- Problem s izdanim znakovima pristupačnosti jest taj što se papirnati znakovi mogu krivotvoriti – nadovezao se Dinko Bilić, Jelavićev zamjenik, koji je odmah predstavio i rješenje -  novu magnetsku karticu koju ne bi bilo moguće krivotvoriti, odnosno zlorabiti.

Najčitaniji članci