Obavijesti

News

Komentari 35

Nema još niti 23 godine, a već je pokorio techno top ljestvice

Nema još niti 23 godine, a već je pokorio techno top ljestvice
4

Nakon što je svojim hitom 'Cheerleader' 2015. godine uspio zavladati top ljestvicama čak dvadeset država, Felix Jaehn je već postao mini-legenda house i techno glazbe

VIDEO

Felix je mladi njemački house DJ, koji je već neka vrsta mini-legende u svojem polju, s jedva 22 napunjene godine. Nakon što je svojim hitom 'Cheerleader' 2015. godine uspio zavladati top ljestvicama čak dvadeset država, Felix je osvojio i 15 zlatnih te čak 59 platinastih ploča.

Njegov put ka vrhu nije stao niti u 2016. kada je nastupio na praktički svakom bitnom festivalu elektronske glazbe u zapadnom svijetu. S mladim autorom uspjeli smo obaviti intervju, kojim smo dobili uvid u njegovo stvaralaštvo te u njegove planove.

Pozdrav Felixe. Idemo odmah 'u glavu'. Kako se osjećaš kao umjetnik čije je djelo prešlo pola milijarde pregleda na YouTubeu?

Hej. Kad pridodate tomu i klikove mojih singlova i remiksa, u stvari se približavam broju od dvije milijarde. Ludilo. Baš sam svjetski zahvalan za svu ljubav i podršku te pokušavam uživati u svakom trenutku što više.

Dakle, muzikom (houseom, op.a.) se baviš i od prije nego što si navršio 16 godina. Kako si ušao u scenu s houseom toliko mlad?

Pa, jednostavno sam počeo puštati muziku na rođendanskim zabavama. Uvijek sam htio biti onaj koji je zadužen za muziku. I tako je počela moja priča :-)

I sada si šest godina u industriji. Osjećaš li se već kao veteran?

Da, već sam neko vrijeme na sceni, no moj prvi hit se dogodio prije samo dvije godine. Tako da mi sve još uvijek izgleda i svježe i uzbudljivo.

U tome ti zasigurno pomaže i tvoja oprema. Na čemu najviše voliš raditi?

Ovo je možda dosadan odgovor, ali u pitanju je moj laptop, da budem iskren. Produciram većinu toga samo na svom laptopu, pa sam čak i 'Cheerleader' miksao bez ikoje dodatne opreme.

Zanimljiv pristup, kojeg se ne vidi često kod tvojih kolega. Govoreći o njima, koga bi stavio na vrh popisa po suradnji? S kime si najviše uživao dok si radio?

Stvarno sam odradio već mnogo odličnih suradnji. Ali u 2016. godini su Steve Aoki i njemačka pop legenda Herbert Grönemeyer definitivno one dvije suradnje koje bih istaknuo.

A uz svoje izvedbe i nastupe, baviš se i produkcijom. Možeš li zamisliti situaciju kad si samo producent?

Definitivno. Nisam siguran da i dalje želim putovati svijetom kad ostarim. U jednom trenutku u životu namjeravam imati kuću u kojoj se mogu skrasiti, obitelj i posve normalan radni dan te rutinu. Ali za sad uživam u životnom stilu jednog DJ-a!

Kasnije nećeš htjeti putovati, ali za sad putuješ. Ako ti damo kartu za avion, za let koji te vodi bilo kamo, gdje odlaziš?

Idem svom domu.

DJ-ji razmišljaju o radu čak i kad su kod kuće. Imaš kakve naznake čime ćeš se baviti u budućnosti. Nastavljaš li s radom na svojem projektu ‘Eff’?

Izlazi mi debitantski album 2017.! Upravo sad provodim jako puno vremena u studiju, dovršavam nove skladbe. Ne mogu sačekati da to podijelim sa svijetom!

I posljednje pitanje - tvoje savjetovanje za nove DJ-je. Koji je jedan savjet kojeg bi podijelio s mladim DJ-ima?

Usredotočite se na sebe i svoju muziku. Ne kopirajte druge i definitivno ne gubite svoje vrijeme svađajući se s ostalim umjetnicima. Ako stvorite odličnu i jedinstvenu muziku, kad tad će vas netko prepoznati.

Felix Jaehn, mlad, talentiran. I ako mu je vjerovati, a nemamo razloga da to ne učinimo, radišan. Dok drugi ‘nabijaju‘ posjete na YouTubeu i pomažu Felixu da dođe do dvije milijarde, njegove stilove, tech-, deep- & sunny chill house, moći ćete čuti i uživo, na Croatia Winter Music Festivalu u Zagrebu u srijedu 4.siječnja 2017.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'
TRAŽE IZMJENU SPORNE TOČKE

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'

Smatraju da su točkom 8. navedenog zakona Roditelji njegovatelji i Njegovatelji ponovno i namjerno izmanipulirani, te da nisu zaslužili ovakav diskriminatoran i ponižavajući tretman

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute
SAMOSTALNO NA IZBORE

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute

Ustvrdio je i da je predsjednik SDP-a Peđa Grbin, zbog potencijalne koalicije, čak odustao od kandidature za premijera te je "bio spreman predati to mjesto Sandri Benčić"
Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate
NESRAZMJER U IMOVINSKOJ KARTICI

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate

U razdoblju od 2016. do 2018. godine prijavio je veća primanja za suprugu od stvarnih. Tako je navedeno da joj je godišnja plaća 121.385 kuna, a tijekom 2016., 2017. i 2018. je u zbilji primila dvostruko manje