Obavijesti

News

Komentari 92

'Nema štete, ali inzistirat ćemo da vrati dio isplaćenog bonusa'

'Nema štete, ali inzistirat ćemo da vrati dio isplaćenog  bonusa'
1

U ponedjeljak će biti održana izvanredna skupština društva Piškornica na kojoj će se raspravljati o odgovornosti za slučaj i posljedicama. Koren kaže da svi suvlasnici snose dio odgovornosti

VIDEO

Koprivničko-križevački župan i predsjednik skupštine društva Piškornica, Darko Koren održao je danas konferenciju za medije na kojoj je komentirao slučaj Mladena Jozinovića (37) direktora javnog podravskog odlagališta otpada Piškornica koji je, bez znanja suvlasnika tvrtke, sam sa sobom potpisao tri ugovora preko tvrtki kćeri koji mu osiguravaju ukupno 1,37 milijuna kuna bonusa i naknada.

POGLEDAJTE VIDEO:

Župan Darko Koren o aferi Piškornica Reporter: Željko Rukavina

Posted by 24sata on 16. studenoga 2017

- Održali smo jučer sastanak župana i odlučili sazvati izvanrednu skupštinu društva Piškornica d.o.o. u ponedjeljak u 9 sati na kojoj ćemo raspraviti o okolnostima i donijeti odluku o odgovornosti uprave društva u cijelom slučaju. Mogu reći da cijela situacija nije ugodna, ali smo svjesni činjenice da problem postoji i da ga moramo rješavati kao suvlasnici. Nas četiri  župani i načelnik općine Koprivnički Ivanec također moramo preuzeti odgovornost, ne političke jer nje nema, nego u smislu upravljanja i kontrole sustavom. Ja preuzimam točno 22,5 posto odgovornosti koliki je udio suvlasništva koprivničko-križevačke županije u tom društvu - rekao je Koren.

Na opasku novinara da je s Jozinovićem u kumskim odnosima, Koren je rekao da to nema nikakve veze.

- Ja imam 15-ak kumova. Bilo tko od njih da napravi radnju koja podliježe određenoj osudi ja bih se isto postavio. Ja isto tako svoje ljude ne napuštam, ali nikoga ne alimentiram bilo kakve odgovornosti, neovisno je li u nekom odnosu sa mnom - objasnio je.

Novinari su ga upitali hoće li inzistirati da se isplaćeni novac vrati.

- Mi smo jučer na sastanku raspravljali o možebitnim rješenjima. Potvrdili smo moj prvi stav da taj problem sadrži jedan pravni i jedan morali aspekt. Što se tiče pravnog aspekta, tu moramo pričekati sve radnje odgovornih institucija koje će reći ima li kakvih povreda, a što se tiče moralne odgovornosti inzistirat ćemo apsolutno na tome da se novac vrati - do one mjere koja je društveno prihvatljiva, a to je puno manje nego je dosad isplaćeno - rekao je Koren. Dodao je da ne želi špekulirati, ali da će bi Jozinović mogao zadržati tek petinu prihoda.

Ponovio je kako nije znao za isplate te rekao da zbog toga posljedice ne trpe ni društvo ni županija.

- Bonus je isplaćen iz dobiti koji je firma ostvarila i to nemam potrebe elaborirati. Odgovorno tvrdim da tu štete nema, niti za društvo ni za županiju.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.