Obavijesti

News

Komentari 13

Nepce ne laže: Sprdaju kinesku dužnosnicu, išla dokazati da je Tajvan kineski brojem restorana

Nepce ne laže: Sprdaju kinesku dužnosnicu, išla dokazati da je Tajvan kineski brojem restorana

Glasnogovornica Hua Chungying je objavila tvit u kojem koristi podatke o broju kineskih restorana kako bi dokazala da je Tajvan kineski, no to je samo naišlo na val trolanja i sprdnje na račun Kine

Glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova našla se na meti sprdnje nakon što je u nedjelju navečer objavila tvit u kojem je brojem restorana u Taipeiju pokušala dokazati prevlast Pekinga nad Tajvanom. 

Hua Chungying je tako objavila tvit u kojem navodi da podaci s Baidu karata pokazuju da u Taipeiju ima 38 Shandong restorana s okruglicama i 67 Shanxi restorana s rezancima. Inače, Shandong i Shanxi su pokrajine na istoku Kine, prenosi AFP.

Nastavile su se kineske vojne vježbe oko Tajvana: 'To je posve razuman i primjeren odgovor'
Nastavile su se kineske vojne vježbe oko Tajvana: 'To je posve razuman i primjeren odgovor'

- Nepce ne laže. Tajvan je oduvijek bio dio Kine. Davno izgubljeno dijete na kraju će se vratiti kući - napisala je glasnogovornica na kraju tjedna obilježenog novim napetostima oko Tajvana i dolaska Nancy Pelosi te novih vojnih vježbi.

No, tvit glasnogovornice na Twitteru je naišao na plodno tlo za trolanje i ismijavanje. Brojni su brzo krenuli ismijavati njenu logiku pa su tako napisali i da u Taipeiju ima više od 100 ramen restorana pa je očito Tajvan dio japana. 

- Google Karte pokazuju da ima i 17 McDonaldsa, 18 KFC-a, 19 Burger Kingova i 19 Starbucksa u Pekingu. Nepce ne laže. Kina je uvijek bila dio Amerike. Davno izgubljeno dijete na kraju će se vratiti kući- napisao je drugi ismijavajući glasnogovornicu.

Drugi su se šalili na račun glasnogovornice pitajući se znači li to da Kina može imati i teritorijalne zahtjeve puno dalje od Tajvana. Tako je jedan korisnik napisao da u Los Angelesu ima više od 100 kineskih restorana pa bi istom logikom i Los Angeles mogao biti dio Kine.