Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
15 komentara

Donio Gabrijelov pramen kose: 'Sve što mi je ostalo od sina'

Ovo je krizna situacija, dosta je laži i obmana. Pratimo slučaj obitelji Bebić i dr. Ksenije Kaleb, nezadovoljni smo učinjenim od strane državnih institucija u rasvjetljavanju istine, rekli su prosvjednici

Stanovnici Opuzena prosvjedom "Sinovi i kćeri Neretve" traže bolje zdravstvo
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
15 komentara

Prosvjed zbog smrti Gabrijela Bebića i lošeg zdravstvenog sustava organizirala je građanska inicijativa Sinovi i Kćeri Neretve danas u Opuzenu. 

POGLEDAJTE VIDEO

Prosvjed u Opuzenu: Blokirali Jadransku magistralu kako se više nikad ne bi ponovila tragična smrt malog Gabrijela

Prosvjed u Opuzenu: Blokirali Jadransku magistralu kako se više nikad ne bi ponovila tragična smrt malog Gabrijela Reporter: Mario Matana

Posted by 24sata on Saturday, March 2, 2019

Mirni prosvjed obilježen je zatvaranjem državne ceste D-8 legalnim putem preko pješačkog prelaza zbog nepoštivanja Ustava, nepoštivanja Zakona o zdravstvenoj zaštiti, ugrožavanja sigurnosti stanovništva Doline Neretve, dijela Splitsko-dalmatinske županije, Pelješca i otoka.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ovo je krizna situacija, dosta je laži i obmana. Pratimo slučaj obitelji Bebić i dr. Ksenije Kaleb, nezadovoljni smo učinjenim od strane državnih institucija u rasvjetljavanju istine. Sve se zna - poručili su prosvjednici.

- Jedan tufer se nije kupio za Dom zdravlja u Metkoviću! Tražimo ustavom zagarantiranu jednakost za sve građane Hrvatske, jer u slučaju hitnosti nitko odavde ne može doći do bolnice, specijaliste, u zlatnom satu. Prosvjed je danas ovdje, a kako ništa od obećanja ministra i odgovornih nije ostvareno, mi ćemo nastaviti s prosvjedima i u turističkoj sezoni. Borimo se za našu djecu... - kazao je između ostalog Ivo Matičević iz Građanske inicijative sinovi i kćeri Neretve na prosvjedu u Opuzenu.

Na tri sata je u subotu bila zatvorena Jadranska magistrala, stotinjak prosvjednika prelazilo je pješački prijelaz i tako skrenulo pažnju na stanje u zdravstvu ovog kraja.

Na prosvjedu je bila i dr. Ksenija Kaleb, metkovska heroina i liječnica koja je jedina reagirala koncem prošle godine kada je 9-godišnji Gabrijel Bebić preminuo zbog propusta u liječenju u Domu zdravlja u Metkoviću. Unatoč tome, inspekcija ministarstva je i nju pronašla odgovornom...

- Podržavam sve zahtjeve građanske inicijative jer je stanje u zdravstvu u Metkoviću katastrofalno. Mene čudi kako ovdje nema mojih kolega iz DZ Metković, možda je njima dobro. Ali činjenica je da nedostaje specijalista, opreme te da je dolini Neretve potrebna stalna bolnica jer kraju gravitira gotovo sto tisuća ljudi, koji su trenutno izvan "zlatnog sata" - smatra dr. Kaleb.

Otac preminulog mališana je također bio među prosvjednicima. Emotivan je bio njegov istup.

- Ovdje sam kako se nikad više ne bi ponovio slučaj moga sina. Ali možda je tako trebalo biti. - rekao je Mišo Bebić, pokazujući pramen kose pažljivo spremljen u omotnicu, jedino što mu je ostalo od sina.
 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message