Obavijesti

News

Komentari 16

Nesreće na moru: Gliserima naletjeli na turista i dijete (10)

Na području Banjola u Istri hrvatski državljanin J. C. je gliserom naletio na dijete (10) koje je ozlijeđeno. Njemačkog turista (62) teško je ozlijedio gliser kod Lagnjića

VIDEO

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) koordinirala je tijekom četvrtka nekoliko akcija spašavanja i traganja u pulskom i zadarskom akvatoriju.

Prva akcija počela je u četvrtak u 13.10 sati pozivom HGSS-a koji su proslijedili zahtjev djelatnika Hitne medicinske pomoći Cres za hitan transport žene iz mjesta Lubenice u Cres, slijedom čega je Središnjica sa nadležnom Lučkom ispostavom pokrenula akciju hitnoga prijevoza pacijentice.

Djelatnici creske Ispostave službenim plovilom prevezli su pripadnike HGSS-a do mjesne plaže Sv. Ivan nedaleko Lubenice, odakle su došli do ozlijeđene Talijanke M. P. (53) koja je pretrpjela teži lom noge planinareći okolnim brdima. Nakon što je spuštena do mjesne plaže i osigurana za transport prevezena je u Cres gdje su je u 16.40 sati u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici HMP Cres.

Gliserom naletio na dijete (10)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Desetogodišnji dječačić iz Njemačke stradao je u naletu glisera dok se kupao u moru kraj Pule. Djelatnici Lučke kapetanije Pula u MRCC Rijeka dobili su dojavu o nesreći u četvrtak oko 15.15 sati teškoj ozljedi kupača na području Banjola.

Gliserom u vlasništvu I.F  u trenutku nesreće upravljao je hrvatski državljanin, J.C. koji je ploveći na poziciji mjesne plaže Banjol brodskom elisom u predjelu nogu ozlijedio desetgodišnje dijete. 

Ozlijeđeno dijete odmah je izvučeno na obalu te predano djelatnicima Hitne medicinske pomoći. Policija kaže da je dječačić izvan životne opasnosti te se nalazi u bolnici.

Maloljetnice na 'luftiću' našli kod Ošljaka

U četvrtak se u zadarskom akvatoriju tragalo za dvije maloljetnice koje su se na jastuku za plivanje udaljile od prečke plaže prema otoku Ošljaku, slijedom čega je MRCC Rijeka u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Zadar pokrenula potragu. Djelatnici zadarske Kapetanije ubrzo su pronašli 13-godišnje djevojčice, obje hrvatske državljanke. Neozlijeđene su predane roditeljima u Preku oko 17.40 sati.

Na Nijemca naletio gliser i teško ga ozlijedio

Sljedeća pomorska nesreća s ozlijeđenom osobom zabilježena je u četvrtak predvečer također na zadarskom području. Prema podacima Pomorske policije, u četvrtak je E. K. (62), njemački državljanin sa suprugom plivao od otoka Lagnjića nedaleko sjeverne strane Dugog otoka prema dugootočkoj Plitkoj punti kada je oko 18 sati u punoj brzini naišao bijeli gliser dužine oko 10 metara, nepoznate zastave te elisom zahvatio E. K. u predjelu lijeve noge nanijevši mu teže ozljede.

Nakon što je ozlijeđenome muškarcu pružena medicinska pomoć u 20.00 sati policijskim plovilom prevezen je u zadarsku bolnicu. Za gliserom se traga.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija
Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...
ZABILA SE U NJIH

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...

Albanka je nakon što je puštena iz bolnice u četvrtak odmah uhićena i određen joj je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom