News

Komentari 33

Nestala Inina platforma: 'Za sad je ne vidimo i ne možemo prići tom mjestu gdje je nestala...'

Nestala Inina platforma: 'Za sad je ne vidimo i ne možemo prići tom mjestu gdje je nestala...'

U potragu za platformom Ivana D krenuli su i piloti iz zrakoplovne baze u Zemuniku, koji su izvijestili da nije vidljiva na svojoj poziciji. Na sreću, opasnosti za ispuštanje plina nema

Inina platforma Ivana D koja se nalazila na oko 50 kilometara sjeverozapadno od Pule je nestala!

Nakon njenog nestanka automatski su se zatvorili plinski ventili te je otklonjena opasnost od ispuštanja plina. Platforma je nenastanjena.

- Na vrijeme su se uključili sigurnosni sustavi i ventili te nije došlo do nikakvog izlijevanja ili incidenta. Za sada nemamo vizualni kontakt s platformom i ne možemo prići mjestu događaja koje je pet kilometara udaljeno od druge najbliže platforme - rekao je Tvrtko Perković iz Ine za Dnevnik Nove TV.

U potragu za Ivanom krenuli su i piloti iz zrakoplovne baze u Zemuniku, koji su izvijestili da nije vidljiva na svojoj poziciji.

- Usmjeravali smo brodove da vide svojim radarskim uređajima. Objekt nije uočen i to se nije moglo potvrditi sa sigurnošću dok nije avion preletio to područje - rekao je za Novu TV Ivo Šantić, voditelj Nacionalne središnjice za nadzor pomorskog prometa.

 

Najčitaniji članci