Obavijesti

News

Komentari 186

Zelenski: Sjeverodoneck je potpuno uništen; Ukrajinci: Blokirali smo napad na Donbas

Zelenski: Sjeverodoneck je potpuno uništen; Ukrajinci: Blokirali smo napad na Donbas
14

Ušli smo u 103. dan rata u Ukrajini, a trenutačno se najveće borbe vode oko Sjeverodonecka. Sirene za zračne napade oglasile su se u većem dijelu Ukrajine

Ključni događaji:

POGLEDAJTE EMISIJU:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.33

Dodik: 'Rat u Ukrajini odgodio planove za odcjepljenje u BiH'

Rat u Ukrajini i njegovi negativni učinci natjerali su čelnike bosanskih Srba da odgode planove za povlačenje svoje regije iz nacionalnih institucija BiH, izjavio je u ponedjeljak srpski član kolektivnog predsjedništva BiH Milorad Dodik.

U prosincu je parlament Republike Srpske izglasao početak rada na prekidu veza s bosanskim oružanim snagama, pravosuđem i poreznim sustavom, u neobvezujućem prijedlogu koji je trebao utrti put za secesiju.

21.46

Ukrajina: Zaustavili smo Ruse da ne osvoje važnu cestu u Donbasu

21.10

Na ulicama Sjeverodonecka vode se velike bitke za grad

Ukrajinske i ruske snage bore se u ponedjeljak ulicu po ulicu za kontrolu nad industrijskim gradom Sjeverodoneckom, u ključnoj bitci ofenzive Kremlja u istočnoj ukrajinskoj regiji Donbas.

Zasad nije jasno koja strana ima prednost. Ruske snage su brojnije i situacija je "teška", ali Ukrajina ima mogućnosti za uzvraćanje udarca, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Ukrajinsko ministarstvo obrane priopćilo je da Rusija raspoređuje dodatne vojnike i opremu u pokušaju zauzimanja najvećeg preostalog grada u pokrajini Luhansk koji je pod kontrolom Ukrajine.

20.30

Ruski predsjednik svijet ucjenjuje hranom, smatraju europarlamentarci

Ruski predsjednik Vladimir Putin ucjenjuje svijet sprečavanjem opskrbe hranom, rekli su u ponedjeljak europarlamentarci povodom obilježavanja 60. obljetnice Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP).

“Suočeni smo s prijetnjom nesigurnosti opskrbe, ne mislim samo na Ukrajinu, nego i na sjevernu Afriku. Putin ucjenjuje svijet tako što želi spriječiti pristup žitaricama", rekao je predsjednik Odbora za poljoprivredu EP-a Norbert Lins (EPP) na plenarnoj sjednici u Strasbourgu.

On smatra da nam “rat u Ukrajini pokazuje kako su europske vrijednosti i slobode sve samo ne nešto što se samo po sebi razumije”.

19.42

Putin novim dekretom priznao da u Ukrajini ginu ruski gardisti

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je u ponedjeljak dekret koji predviđa isplatu pet milijuna rublji (cca. 570 tisuća kuna) obiteljima pripadnika Nacionalne garde Rusije (Rosgvardija) koji su poginuli u Ukrajini i Siriji.

Dekretom je Putin službeno priznao da su među poginulima u agresiji na Ukrajinu, koju Moskva opisuje kao posebnu vojnu operaciju, pripadnici Rosgvardije.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentari 186