Obavijesti

News

Komentari 21

Netanyahu Obami: Opstojnost Izraela ugrožavate dogovorom

Netanyahu Obami: Opstojnost Izraela ugrožavate dogovorom
1

Nakon maratonskih pregovora, postignut je okvirni dogovor šest svjetskih sila i Irana o budućnosti iranskoga nuklearnog programa. Izrael smatra da dogovor nije realan

VIDEO

Nakon maratonskih pregovora, postignut je okvirni dogovor šest svjetskih sila i Irana o budućnosti iranskoga nuklearnog programa. 

Iran bi trebao ostati bez mogućnosti razvoja nuklearnog oružja te ograničiti proizvodnju nuklearne energije na jednu elektranu. Zalihe nuklearnoga goriva bit će izvezene, a ograničenje obogaćivanja uranija trajat će najmanje 15 godina. Zauzvrat, Zapad bi mu postupno ukinuo dugogodišnje sankcije. 

Obama spreman na dijalog

U telefonskom razgovoru s premijerom Benjaminom Netanyahuom, američki predsjednik je istaknuo 'svesrdnu' potporu SAD-a židovskoj državiKako navodi američka administracija, Obama je dogovor Irana i velesila nazvao "znatnim napretkom prema trajnom i potpunom rješenju koje onemogućava svaki pristup Irana bombi".

Sugovorniku je rekao da je od svog osoblja za nacionalnu sigurnost zatražio da "ubrza" pregovore s novom izraelskom vladom o načinima jačanja suradnje na polju sigurnosti.

Usto je istaknuo da napredak u vezi s iranskim nuklearnim pitanjem "nipošto" ne umanjuje američku zabrinutost zbog "potpore Irana terorizmu i prijetnja Izraelu".

'Dogovor će ugroziti opstojnost Izraela'

- Bude li se primjenjivao, okvirni dogovor o iranskom nuklearnom programu ugrozit će opstojnost Izraela, poručio je pak Netanyahu američkom predsjedniku. Ocijenio je da okvirni dogovor "neće zatvoriti put Irana prema bombi nego će ga otvoriti", a prenosi Reuters.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Fico je imao višestruke rane, operacija je trajala pet sati; Oglasila se obitelj atentatora
PROPUCAN SLOVAČKI PREMIJER

Fico je imao višestruke rane, operacija je trajala pet sati; Oglasila se obitelj atentatora

Bolnicu Roosevelt u Banskoj Bistrici, u kojoj je smješten premijer Fico, čuvaju jake snage policije...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192